„Бохемска рапсодия“ щяла да се казва „Монголска“

„Бохемска рапсодия“ щяла да се казва „Монголска“

Сподели
Легендарната рок опера на Queen – „Бохемска рапсодия“, е щяла да се казва „Монголска рапсодия“. Именно така първоначално Фреди Меркюри планирал да я нарече. Това става ясно от негови записки и партитури, които предстои да бъдат продадени на търг, предава bTV.

Блестящи сценични костюми и ръкописни текстове на песни на фронтмена на Queen ще бъдат продадени на аукцион на „Сотбис“ в Лондон. Сред нещата, за които феновете ще наддават, са сатененият гащеризон, с който Меркюри снима клипа на „Бохемска рапсодия“ през 1975 година.

Ще могат да купят и ръкописи, които никога досега не са показвани публично. Сред тях е и чернова на „Бохемска рапсодия“, написана с тънкописец и молив. При това върху лист, брандиран от несъществуваща вече британска авиокомпания. Именно там първоначално е написано „Монголска рапсодия“. Впоследствие обаче „Монголска“ е задраскано и е написано „Бохемска“.

„Сотбис“ очаква лотът да достигне цена между 800 хиляди британски лири и 1 милион и 200 хиляди британски лири. Сред другите ръкописи на изпълнителя, който почина от СПИН през 1991 година, са на песните „Don’t Stop Me Now“, „Somebody to Love“ и „We Are the Champions“. Те са оценени между 200 хиляди британски лири и 300 хиляди британски лири.

Вещи от дома на Фреди Меркюри отиват на търг

Актуално

Избрано за вас