Деян Донков и Радина Кърджилова играят Яворов и Лора

Деян Донков и Радина Кърджилова играят Яворов и Лора

Сподели

Деян Донков и Радина Кърджилова влизат във вихъра на една от най-трагичните любови – тази между Пейо Яворов и Лора Каравелова.

„Мъж и жена, застават един срещу друг, за да си кажат всичко, което имат да си казват. Диалогът завършва с два изстрела.“

Така накратко може да бъде описан превърналия се в класика за съвременната българска драматургия текст „Нирвана“на Константин Илиев. Преведен на английски, френски и немски език, поставен в близо 20 театъра в цялата страна,

включително и на сцени в Лондон и Москва,

сюжетът за драматичната любов между един от най-големите поетични таланти Пейо Яворов и любимата му Лора Каравелова все така пулсира. Като живо месо между страниците на историята и паметта. Все така вълнува всички поколения след тях – обагря в цветовете на фаталната страст и обичта, която оцелява отвъд смъртта!

Най-новата режисьорска интерпретация на „Нирвана“ прави Стилиян Петров в театър 199. А за публиката е удоволствието да гледа на сцена дуета на Деян Донков и Радина Кърджилова като Яворов и Лора.
Несъмнено актьорската стихия между двамата ще прибави още едни знаков прочит на текста на Константин Илиев в списък от артисти, докоснали се до словото му. Между които Владимир Пенев и Албена Георгиева, Цветана Манева и Марин Янев, Ирмена Чичикова и Христо Бонин и др.

Следващата дата на спектакъла в театър 199 е на 24 януари, понеделник от 19.30 ч.

Деян Донков представя „Камбаната“ на сцената на Античния в Пловдив

Актуално

Избрано за вас