Фестивал, посветен на Елвис Пресли събира хиляди фенове в Германия

Фестивал, посветен на Елвис Пресли събира хиляди фенове в Германия

Сподели

Кой не би искал да се върне назад във времето, когато е живял Елвис? Почитатели на Елвис Пресли се събират в малкия германски град Бад Наухайм, където се провежда европейски фестивал, посветен на Краля на рока, предаде ДПА.

Организаторите съобщиха, че очакват около 30 000 души да пристигнат в града през уикенда за събитието. Много от тях ще бъдат облечени в ретро костюми, предава БТА. Фестивалът се провежда всяка година.

Бад Наухайм се намира на около 45 км северно от Франкфурт. В рамките на форума се провеждат базар за феновете, изложба на класически автомобили и специалната изложба „Елвис в Холивуд“ със сценарии, филмови плакати и оригинални костюми от различни продукции с участието на певеца.

Повече от 1000 билета бяха продадени само в петък, казва пред ДПА Матиас Бауман, говорител на градчето.

Елвис Пресли живее в Бад Наухайм от октомври 1958 г. до март 1960 г., докато отбива военната си служба. По това време той вече е музикална суперзвезда и е изпратен в американска военна база в близкия град Фридберг.

В Бад Наухайм е издигната бронзова статуя на Краля на рока на пешеходен мост и са поставени табели, обозначаващи местата, свързани с престоя му там. Освен това има светофар и автобусна спирка, посветени на Елвис, допълва още ДПА.

Фото кредит откриваща снимка: RB / Getty

Актуално

Избрано за вас