Смъртоносно преживяване вдъхновило Джон Траволта да участва в „Пастирът“

Фото кредит: Getty Images

Смъртоносно преживяване вдъхновило Джон Траволта да участва в „Пастирът“

Фото кредит: Getty Images
Сподели

Актьорът Джон Траволта сподели, че близкото до смъртта преживяване, което е имал, докато е пилотирал самолет през 1992 г., го е вдъхновило да се превъплъти в ролята си в новия късометражен филм на Disney+„Пастирът“.

Лентата разказва историята на млад пилот, който се опитва да се приземи безопасно, след като претърпява електрическа повреда във въздуха.

Траволта, който е лицензиран пилот, твърди,че е преживял през 1992 г.

Траволта споделя, че е „преживял пълна електрическа повреда“ в самолета, който е пилотирал, докато е летял над Вашингтон със семейството си, пише Variety, цитиран от БГНЕС.

 „Знаех какво е

усещането да си мислиш, че категорично ще умреш“,

каза той.

„Имах два добри реактивни двигателя, но нямах никакви инструменти, никакво електричество, нищо. И си мислех, че всичко е свършило“. В крайна сметка извърших безопасно кацане „като по чудо“, казва той. Именно затова Траволта е привлечен от „Пастирът“, който е базиран на книгата на Фредерик Форсайт от 1975 г. със същия сюжет.

В късометражния филм Траволта играе добър самарянин, който насочва младия пилот Бен Радклиф към безопасно място. Това се случва, след като той се оказва „в опасност, когато радиото и електрическото му захранване прекъсват, оставяйки го в безизходица и с ограничено гориво“.

Траволта казва, че Радклиф е „уловил онова отчаяние, когато си мислиш, че всъщност ще умреш“. Актьорът от „Криминале“ каза, че историята на „Пастирът“ дълбоко резонира с него. Причината е, че във филма става дума за „живота и смъртта”

„Пастирът“ ще се излъчи премиерно по Disney+ на 1 декември.

Траволта става известен още през 70-те години. Той е познат на широката публика не само като актьор, но и като певец и невероятен танцьор. Световна слава му носят филмите „Треска в събота вечер“ и „Брилянтин“.

Фото кредит: Getty Images

Актуално

Избрано за вас