На търг с реквизити: „Бар Наздраве“ надцака костюмите на Батман и Робин

На търг с реквизити: „Бар Наздраве“ надцака костюмите на Батман и Робин

Сподели

Барът от култовия ситком „Бар Наздраве“ надцака костюмите на Батман и Робин на търг в Далас, съобщи АП, цитирана от БТА. Тезгяхът, по който Тед Дансън търкаляше бира след бира, бе продаден за 675 000 долара.

От общо около 1000 реквизита, костюми и декори от популярни сериали, офертата за бара беше най-висока

Всички предмети са от частната колекция на Джеймс Комисър (58 г.), който събира реквизити от телевизионни продукции от 1989 г. насам. Преди мечтаел да направи музей за съхранение на експонатите си. Но сега решил, че е време да изнесе всичко от складовете, за да даде възможност на феновете да се радват на предметите от любимите си предавания.

 Общата сума за вещите, продадени по време на тридневното събитие в  Далас, е над 5 милиона долара

„Успехът на търга потвърди нещо, което винаги съм знаел: че телевизионните герои са скъпи членове на нашето голямо семейство. И че техните и нашите истории са неразделими“, каза Комисър.

Костюмите на Батман и Робин, носени от Адам Уест и Бърт Уорд в сериала „Батман“ през 60-те,

бяха продадени за 615 000 долара. Старият декор на „Вечерното шоу“, водено от Джони Карсън, е достигнал 275 000 долара при наддаването, информират от „Херитидж окшънс“.

Декорът от комедийния сериал „Всички в семейството“ пък се продаде за 125 000 долара

От аукционната къща уточняват, че купувачът е предложил и нескромните 250 000 долара за столовете в деветия сезон на сериала.

Оригиналните столове от предишните сезони се намират в Националния музей на американската история към Смитсоновия институт

Комисър обясни, че те са били дадени на музея в момент, в който се е смятало, че сериалът ще приключи след осмия си сезон. Когато „Всички в семейството“ е продължил обаче, на столовете са били направени копия и именно те са се озовали в колекцията на Комисър.

 

Фотокредит откриваща снимка: Getty Images

Актуално

Избрано за вас