Spotify отряза Меган Маркъл за подкаста Archewell

Фотокредит: Spotify

Spotify отряза Меган Маркъл за подкаста Archewell

Фотокредит: Spotify
Сподели

Spotify прекрати доходоносната си сделка с херцога и херцогинята на Съсекс да произвежда подкасти. В съвместно изявление на компанията на Хари и Меган и стрийминг гиганта се казва, че те са „взаимно договорени да се разделят“.

Spotify потвърди, че не подновява подкаста Archetypes на Меган, който продължи 12 епизода от август 2022 г., за втори сезон.

Договорът се оценяваше на 25 милиона долара в края на 2020 г.

Сделката за подкаст беше едно от големите търговски споразумения, които двойката сключи. Това се случи, след като напусна кралските задължения и се премести в САЩ през 2020 г. Когато беше обявено в края на 2020 г., принцът каза, че ще „предложи различни гледни точки и гласове, които може би не сте чували преди“, пише ВВС.

Archetypes събра Меган в интервюта със знаменитости от А-групата на всички сфери. Гости на подкаста са били звезди като Серина Уилям и Марая Кери. Теми като стереотипите, насочени към жените, бяха често обсъждани. В изявление на Spotify и Archewell Audio, лейбълът за създаване на съдържание на двойката, се казва, че те се „гордеят с поредицата, която направихме заедно“. През декември Archetypes спечели

най-добрата награда за подкаст на People’s Choice Award в Лос Анджелис.
Фотокредит: Spotify

По това време Меган написа:

„Обичах да се впускам в процеса, да седя до късно вечер в леглото, да работя върху сценария.

Да се задълбочавам в смислен разговор с моите разнообразни и вдъхновяващи гости, да се смея и да се уча с тях. Това беше любов, а не работа.“

The Wall Street Journal цитира говорителка на Archewell, която казва, че Меган „продължава да разработва повече съдържание за публиката на Archetypes на друга платформа“.

Когато споразумението със Spotify беше обявено за първи път, то комуникира производство на няколко сезона на подкаста. В крайна сметка се реализира само един.

Фотокредит: Reuters

Американските медии предполагат, че кралската двойка не е успяла да изпълни стандарта за съдържание, изискван от Spotify. Следователно няма да получи пълната стойност на договора. След като се разделиха с кралското семейство, Хари и Меган се стремяха да се възползват от световната си слава, за да станат финансово независими.

Това включва многомилионна сделка за съдържание с Netflix и огромния договор на Хари с Penguin Books, който вече е продуцирал автобиографията му „Излишен“ (Spare).

Раздялата на двойката със Spotify идва само седмица след съобщение за съкращение на 200 работни места в подкаст подразделението. 

Актуално

Избрано за вас