За пръв път у нас: „Образцово кабаре“ с най-обичаните български песни

Фото кредит: Владимир Томашевеич

За пръв път у нас: „Образцово кабаре“ с най-обичаните български песни

Фото кредит: Владимир Томашевеич
Сподели

За пръв път в България почитателите на емблематичната българска музика ще бъдат въвлечени в чара на миналото по несравним начин. Макар и само за вечер, в София врати отваря „Образцово кабаре“, за да върне стрелките тогава, когато за любовта и живота се говореше не с думи, а в мелодична линия.

На 22 ноември в Pirotska 5 Event Center публиката ще види и чуе на живо песни-символи като: „Хора и улици“ на Мими Иванова и Борис Годжунов, „Спри до мен“ на Леа Иванова. „Облаци бездомни“ на Богдана Карадочева, „Ако имах чук“ на Емил Димитров, „Замълчи“ на Мими Николова. Както и още много от вечните вдъхновения на България.

Главните вокални роли в близо двучасовия спектакъл са поверени на Цветелина Маринова (дует EXPOSE) и Тома Здравков. Визуалната пищност, която ще пренесе зрителите години назад, е в ръцете на хореографа Велислава Дипчикова и нейния уникален балет.

Песните, които ще бъдат представени в нестандартния спектакъл, са пресътворени с изцяло нови аранжименти от композитора Добромир Кисьов – един от младите таланти на театралната и филмовата музика у нас.

„Образцово кабаре“ се реализира по идея на продуцента Веселин Стоянов-Лино. Самият той до неотдавна организира представления и концерти на български артисти в Лондон, а от няколко години е в основата на различни културни иновативни формати и в България.

„Имах в ума си идеята за „Образцово кабаре“ отдавна. Заиграх се с една от най-отличителните думи на изминалото време – „образцов“. Преди всичко е трябвало да бъде образцово: от дома, през мислите, та чак до изкуството. Но точно тогава са се появили и тези песни, които са реален музикален образец.“ – разказва Лино.

„Музиката на Борис Годжунов, Камелия Тодорова, Тодор Колев, Емил Димитров

и останалите творци от онова и от по-ново време вълнува и има много висока стойност. С подкрепата на Музикаутор отново може да се убедим, че тази музика е великолепна и всяка от песните има собствена и различна хармония. Пее се за любов по начин, по който в днешно време не се прави. В същото време, темите, които се засягат в част от текстовете, са актуални и днес“.

Освен музикално шоу, новият културен формат подема и нестандартна благородна кауза. Част от приходите от билети за „Образцово кабаре“ ще подкрепят онези „заслужили“ артисти от близкото минало, които към днешна дата са в затруднено положение.

Билети за събитието могат да бъдат закупени в мрежите на Eventim или Grabo.

Актуално

Избрано за вас