Дрейк е купувачът на пръстена на Тупак, продаден за 1 млн. долара

Дрейк е купувачът на пръстена на Тупак, продаден за 1 млн. долара

Сподели

Рапърът Дрейк се оказа купувачът на пръстена с короната на Тупак Шакур. Цената, за която беше купен е 1 млн. долара. Това го прави един от най-скъпите предмети, продавани някога на търг на Sotheby’s.

В петък Дрейк показа най-новата си ценност в Instagram и промотира албума на Травис Скот „Utopia“, който излезе в полунощ. Той има участие в песента „Meltdown“.

По-рано през седмицата от Sotheby’s обявиха, че са продали пръстена на Тупак в Ню Йорк за 1 016 000 долара. Това надхвърля първоначалните оценки от 200-300 хил. долара и го превърна в „най-ценния хип-хоп артефакт, продаван някога на търг“. Пръстенът е единственият експонат, закупен за над 1 млн. долара.

Дизайнът на пръстена е плод на творческото виждане на Тупак

Бляскавият 14-каратов пръстен е съчетание от злато, рубини и диаманти и ще бъде приятно допълнение към колекцията от бижута на Дрейк. Идеята за дизайна е на самия Тупак. Повлиян от възхищението му от политическия манифест „Принцът“ на Николо Макиавели, който той чете, докато е в затвора по обвинения в сексуално насилие. Той черпи вдъхновение от величествените корони, носени от средновековните европейски крале. Сътрудничи си с кръстницата си Ясмин Фула, за да реализира визията.

Фото кредит: Getty Images

Тупак беше артист номер 1 на Дрейк в миналогодишната му класация за стриймовете му в Spotify, което показва че той е негов голям фен. Покойният изпълнител на „All Eyez On Me“ носеше пръстена по време на церемонията по връчването на видео музикалните награди на MTV през 1996 г.

Фото кредит откриваща снимка: Getty/robbreport.com

Актуално

Избрано за вас