Миро даде старт на турнето „Best of“ с пълния Летен театър в Созопол

Миро даде старт на турнето „Best of“ с пълния Летен театър в Созопол

Сподели

Турнето на Миро „Best of” започна от сцената на пълния Летен театър в Созопол в петък вечерта. Това беше първият от поредицата концерти в страната, които събират най-големите хитове на изпълнителя от последните 23 години.

Публиката слуша на живо и пя с любимия си изпълнител „Губя контрол, когато“, „Август е септември“, „Повече“, „Върха на планината“, „Отначало“ и др. С Миро на сцената бяха фънк ураганите SoulBmoll и невероятното трио TRINITY.

Следващите концерти от турнето „Best of” на Миро са през септември. Той ще обиколи летните театри в Бургас, Стара Загора, Варна и Плевен. Кулминацията ще бъде на сцената на зала 1 на НДК в София на 11 октомври.

Преди началото на турнето си тази година Миро издаде нов сборен албум – „46”, представен в края на април. Малко по-късно излезе и видеото към единствената нова песен в него „Отначало“ с режисьор Валери Милев.

Фото кредит: Иван Ерменков

През годините Миро е носител на редица награди в страната и чужбина. В различните класации на БГ радио Миро присъства с доминантен брой песни сам и като част от групата, в която беше. Тази година дуетната му песен с Алма получи признанието на публиката за „Песен на годината“ на церемонията.

През 2009 г. изпълнителят е отличен с награда и статуетка за “Губя контрол, когато“ на MAD Video Music Awards’09 в Атина. А през 2010-та песента става „Хит на десетилетието“, избрана от слушателите на „Дарик радио“.

Участвал е в „Златният Орфей” през 1995 година (с презимето си Димов) и е един от победителите в същата година.

Миро е единственият към момента български артист, признат за изпълнител на годината в поп и поп-фолк музиката в една и съща година. Това се случва на Годишните музикални награди на БГ радио и на „Планета” ТВ.

Фото кредит откриваща снимка: Иван Ерменков 

Актуално

Избрано за вас