Любими български автори представят „Нашата Коледа 2“

Фото кредит: Библиотека "Родина"

Любими български автори представят „Нашата Коледа 2“

Фото кредит: Библиотека "Родина"
Сподели

Двайсет и един коледни текста от български автори са събрани в сборника  „Нашата Коледа 2“. Написани специално за изданието, тези разкази са подбрани от писателя и главен редактор на издателство „Сиела“Захари Карабашлиев, съобщават от издателството.

Между кориците на изданието, дело на художника Дамян Дамянов, са поместени текстове на Георги Марков, Георги Господинов, Здравка Евтимова, Емануил А. Видински, Веселина Седларска, Тони Николов, Георги Караманев, Михаил Вешим, Ангел Иванов, Мария Касимова-Моасе, Деян Енев, Алек Попов, Николай Терзийски и Захари Карабашлиев.

Фото кредит: Ciela

„За втора поредна година някои от най-любимите и популярни български писатели се превръщат във вестители на празника и даряват на своите читатели думи на утеха, доброта и надежда“, разказват издателите.

Те определят сборника като

„тoпъл като неочакван жест,

понякога болезнен като откровение, но винаги искрен и нужен като приятелска прегръдка“.

След застудяването на времето от ArtPortal също подготвихме селекция от книги  и автори, които са идеалната компания на чаша горещ чай или горещ шоколад.

Сред тях са „Толкова близо до хоризонта“ на Джесика Кох  и „Желанието“ на Никълъс Спаркс.

Творбата на Кох разказва историята на 17-годишната Джесика.  Тя се наслаждава на живота и гледа напред в многообещаващо бъдеще. Тогава среща Дани – самонадеян двайсетгодишен красавец, роден в Атланта. С Джесика е свършено – тя лудва по него, но не само заради външния му вид. Около Дани витае мрачна тайна.

Спаркс пък ни сблъсква с Маги Доус. Тя е изпратена да живее при почти непознатата си леля в малко градче в Северна Каролина. Младото момиче страда от силна носталгия по дома и приятелите си. Красивият и мил Брайс Трикет е нейното спасение от скуката. Постепенно той ѝ показва красотата на Окракоук и я запознава с фотографията – страст, която ще формира живота ѝ занапред.

За зимните вечери ни подготвя и Бил Гейтс, който препоръчва музикални и литературни заглавия за наближаващите студени месеци.

Фото кредит: Библиотека „Родина“

Актуално

Избрано за вас