Снежанка, но без седемте джуджета?

Снежанка, но без седемте джуджета?

Сподели

Новата екранизация на приказката „Снежанка и седемте джуджета“ може би се проваля, съобщи BBC. Класическата анимационна продукция на „Дисни“ от 1937 г. трябва да получи своя игрална версия през следващата година, а вече събира все повече критични отзиви, пише БТА.

В новата игрална версия джуджетата отпадат от заглавието. Латинозвездата Рейчъл Зиглър трябва да влезе в ролята на приказната героиня и това стана причина за множество негативни отзиви в социалните мрежи още от 2021 г., когато компанията „Дисни“ обяви кои ще бъдат актьорите в новия филм. „Благодаря на всички, които ме защитават онлайн, но моля да не ме тагвате в безсмислени разговори“, написа Зиглър. В ролята на злата мащеха пък трябва да влезе Гал Гадот.

Хейли Бейли също бе обект на обидни коментари след ролята си в „Малката русалка“

Д-р Робин Мюер, специалист по медии и комуникации в университета в Съри, каза, че подобен расизъм е труден за преглъщане. „Не разбирам защо хората обръщат толкова голямо внимание на това. На практика не сме виждали принцеса с друг цвят на кожата от времето на „Аладин“ през 1992 г.“, добави тя.

Фото кредит: Getty Images

Самата Зиглър обяви в интервю през последните седмици, че е гледала само веднъж оригиналния филм за Снежанка, защото го намира за плашещ. Актрисата се пошегува, наричайки принца „преследвач“.

Пред „Варайъти“ звездата от „Уестсайдска история“ заяви, че „Снежанка“ е пренаписана така, че да няма нужда от спасяване. „Героинята няма нужда да бъде спасена от принца, нито мечтае за истинската любов.“, каза тя.

От „Дисни“ коментираха, че явно има много носталгия и желание за преживяване на емоциите от анимационния филм, но „важното за приказките е да бъдат адаптирани.“

Фото кредит откриваща снимка: Getty Images

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас