Варненската опера изпраща 2023 г. с приказни постановки за децата

Снимка: Държавна опера - Варна

Варненската опера изпраща 2023 г. с приказни постановки за децата

Снимка: Държавна опера - Варна
Сподели

Тази година месец декември е още по-специален във Варненската опера. С кампания, насочена към малките зрители, спектаклите на коледната балетна приказка „Лешникотрошачката“ са превърнати в истински празник за децата. След многобройните радостни отзиви, последвали представленията на 2 декември, инициативата ще се повтори на 29 декември.

От Операта канят зрителите с билети за спектаклите от 14 и 19 часа

да дойдат с час по-рано,

когато вратите ще отворят, за да посрещнат с изненади публиката от всички възрасти. Децата ще получат подаръци, с които да направят празниците си още по-вълнуващи. Във фоайето на първи балкон – до голямата коледна елха, ще ги очакват и балетните артисти, облечени като любимите герои от „Лешникотрошачката“, за да се снимат заедно. С направените снимки зрителите могат да участват в онлайн играта на Варненската опера. И понеже подаръците не свършват – на 30 декември

петима участници в играта ще спечелят по два билета

за балетни спектакли.

От Държавна опера – Варна напомнят, че един от най-добрите начини да зарадвате близките си за празниците, е да им подарите изкуство. Празничните ваучери на касите на Операта са оригинален вариант за подарък и предлагат богат избор от концерти, опери, оперети, мюзикъли и балет.

В края на 2023 г. културната институция

получи и две награди „Кристална лира“

2023 за музикално и танцовото изкуство нa Съюза на българските музикални и танцови дейци и агенция „Кантус фирмус“.

В категория „Постановъчен екип“ са отличени художникът Димана Латева, хореографът Анна Пампулова и светлинният дизайнер Даниел Йовков за „Хитрата лисичка“. В категорията „Мениджмънт в музикалното и танцово изкуство“ призът е присъден на Даниела Димова, директор на Театрално-музикален продуцентски център-Варна.““

„Довиждане“ на старата година казаха екипите на Театрално-музикален продуцентски център във Варна с декемврийски гастроли в столицата, които препълниха залите на НДК, МГТ „Зад канала“, МТ „Николай Бинев“ и Театър „Българска армия“.

Актуално

Избрано за вас