Гледаме Керана като „Евита“ и на сцената на Народен театър

Гледаме Керана като „Евита“ и на сцената на Народен театър

Сподели
Момичето с пловдивски корен, германско образование и световно бъдеще в музиката – Керана, ще изнесе ролята на „Евита“ с обичайната си грация и мощ на сцената на Народния театър.
Мюзикълът от Андрю Лойд Уебър е част от репертоара на Държавна опера Пловдив
и ще гостува в София на 6 юни.
Партньор на Керана, която не спира да пренаписва правилата за успех в родната поп музика от успеха си в „Гласът на България“ през 2020 г., е Стефан Вълдобрев.  Ще го видим като революционера Че – основен критик, но и вътрешен глас на главната героиня.
Останалите роли в режисираната от Нина Найденова продукция са поверени на Георги Султанов, Марк Фаулър и Мелинда Христова.
Сюжетът е може би най-сполучливото претворяване на живота на Мария Ева Дуарте Де Перон
– втората съпруга на аржентинския президент Хуан Перон. Тя е първа дама на
южноамериканската република за шест години до ранната й кончина на едва 33 г. през 50-те на миналия век.
Mюзикълът с безсмъртния хит Don’t Cry For Me Argentina и наградената с „Оскар“ песен You Must Love Me от филма с Мадона и Антонио Бандерас
се играе над 40 години в West End в Лондон
Приблизително толкова е дълголетието му и на Бродуей, като историята е преведена на над 14 езика. С това той се нарежда сред най-известните мюзикъли на Андрю Лойд Уебър в световен мащаб, заедно с „Исус Христос Суперзвезда“, „Фантомът на операта“ и „Котки“. Получил е три награди „Тони“ – най- престижното отличие за мюзикъл в САЩ.
Билети за „Евита“ се продават на касата на НТ „Иван Вазов“ и онлайн.

Актуално

Избрано за вас