Изкуственият интелект вдъхва живот на певицата Едит Пиаф

Фото кредит: GASTON PARIS/ROGER VIOLLET VIA GETTY

Изкуственият интелект вдъхва живот на певицата Едит Пиаф

Фото кредит: GASTON PARIS/ROGER VIOLLET VIA GETTY
Сподели

След използването на изкуствен интелект за създаването на песента „Then and Now“ на Бийтълс технологията ще даде живот на биографичен проект, свързан с покойната френска певица Едит Пиаф, съобщи АФП. „Уорнър мюзик“ обяви, че

работи по анимация,

в която гласът и образът на Едит Пиаф ще бъдат пресъздадени с помощта на изкуствен интелект.

Датата на излизането на биографичната анимация „Едит“ все още не е съобщена. През 2023 г. се навършиха 60 години от смъртта на певицата, изпяла Non, je ne regrette rien. Проектът е във финална фаза.

Филмът ще бъде с продължителност 90 минути, а действието се развива в Париж и Ню Йорк между 1920 и 1960 г. Гласът на Едит Пиаф ще разкаже

неизвестни досега факти от живота на певицата,

се казва в съобщение на „Уорнър мюзик Франс“.

Беше изключително и дълбоко вълнуващо да чуем отново гласа на Едит. Технологията създаде у нас впечатление, че сме заедно в една стая“, обявиха Катрин Главас и Кристи Лом, които притежават правата върху песните на Едит Пиаф. Изкуственият интелект е използвал глас и образ от записи и снимки, част от които са правени преди 80 години, пише БТА.

Едит Пиаф е сред най-големите френски артисти на всички времена и е гордост за французите, гласи прессъобщение на Ален Вей, президент на „Уорнър мюзик Франс“. Според него настоящият проект е деликатен, тъй като комбинира нова технология с артистичното културно наследство.

Създателите на филма се надяват благодарение на лентата ново поколение фенове да се докосне до песните на Едит Пиаф. Non, je ne regrette rien и La vie en rose имат повече от 300 млн. слушания в Spotify.

Фото кредит:  GASTON PARIS/ROGER VIOLLET VIA GETTY

Актуално

Избрано за вас