Американската рапърка Ники Минаж беше арестувана от нидерландската полиция

Снимка: Rodin Eckenroth/WireImage

Американската рапърка Ники Минаж беше арестувана от нидерландската полиция

Снимка: Rodin Eckenroth/WireImage
Сподели

Рапърката Ники Минаж е била задържана от холандските власти през уикенда за предполагаемо „пренасяне на наркотици“ по данни на полицията.

Във видеоклип, заснет в Instagram Live на хип-хоп изпълнителката, който по-късно беше разпространен онлайн от различни акаунти в социалните медии, се чува как Минаж разговаря с полицията на летище „Схипхол“ в Амстердам, докато държи телефона си с включена камера.

В клипа Минаж споменава за „намерените прероли“,

след което се вижда как я извеждат от автомобила ѝ и я подканят да се качи в полицейски микробус. Когато тя пита защо ѝ казват да се качи в микробуса, служител я информира, че е „арестувана“, а по-късно добавя, че „пренася наркотици“. Минаж отговаря:

„Не нося наркотици“.

Минаж неколкократно пита за адреса на полицейския участък и за присъствието на адвокат по време на целия клип, докато полицаите я молят

да „спре да снима“.

В актуализирано изявление за CNN по-късно в събота Кралската нидерландска марехаузе заяви, че задържаната при тях жена „по подозрение в износ на меки наркотици, е освободена“.

„След консултация с прокуратурата заподозряната получи парична глоба и

сега ѝ е позволено да продължи пътуването си“,

продължава изявлението.

Снимка: MIKE COPPOLA/GETTY IMAGES FOR MTV

В момента Минаж е на световното си турне Pink Friday 2. То е в подкрепа на последния си албум, издаден в края на миналата година. Тя трябваше да изнесе концерт в Манчестър, Обединеното кралство, в събота вечерта на 25 май, но шоуто вече е отложено, според профила в X на мястото на концерта Co-op Live. Минаж изнесе концерт в Амстердам в четвъртък вечерта.

Актуално

Избрано за вас