Кейти Пери продаде правата за музиката си за 225 милиона щатски долара

Фото кредит: NINA WESTERVELT/VARIETY VIA GETTY IMAGES

Кейти Пери продаде правата за музиката си за 225 милиона щатски долара

Фото кредит: NINA WESTERVELT/VARIETY VIA GETTY IMAGES
Сподели

Американската певица Кейти Пери продаде правата за музиката си на „Литмъс мюзик“. Компанията е съоснована от президента на „Кепитъл Рекърдс“ Дан Маккаръл и финансирана от „Карлайл груп“, съобщи електронното издание „Дедлайн“.

Договорката се отнася до всички пет студийни албума на изпълнителката, както и 16 нейни мултиплатинени сингъла. „Карлайл груп“ заяви, че сделката на стойност 225 милиона щатски долара.

Според компанията партньорството с Пери е възможно благодарение на дългогодишните професионални отношения на певицата и съоснователя и главен творчески директор на „Литмъс мюзик“ Дан Маккаръл. Te са започнали през 2010 г., когато Маккарол е назначен за президент на „Кепитъл рекърдс“.

„Кейти Пери е креативен визионер, оказал голямо влияние върху музиката, телевизията, киното и филантропията“, каза Маккаръл. „За мен е голяма чест да партнирам отново с нея и да помогна на „Литмъс“ да работи с нейния невероятен репертоар.“

Ханк Форсайт, съосновател и главен изпълнителен директор на „Литмъс мюзик“, нарече песните на Пери „съществена част от тъканта на глобалната културна“.

„Ние сме толкова благодарни, че работим отново заедно с такъв доверен партньор, чиято почтеност блести във всичко, което прави“, заяви Мат Сетъл, управляващ директор на „КарлайлгГруп“.

През юли телевизионното предаване „Америкън айдъл“ обяви, че Кейти Пери ще се завърне като съдия за седмия сезон на шоуто. То ще се излъчва през пролетта на 2024 г, предава БТА.

Петте студийни албума на Пери, включени в сделката, са издадени между 2008 и 2020 г. Те са „One of the Boys“, „Teenage Dream“, „Prism“, „Witness“ и „Smile“. Музикалната корпорация „Юнивърсъл мюзик груп“ притежава оригиналните записи на тези албуми.

Фото кредит откриваща снимка: NINA WESTERVELT/VARIETY VIA GETTY IMAGES

Актуално

Избрано за вас