Моноспектакълът „В нейния глас“ обещава буря от емоции

Моноспектакълът „В нейния глас“ обещава буря от емоции

Сподели

Болка, гняв, отчаяние и отрицание често присъстват във  „въртележката” от емоции, които човек изпитва, когато се раздели със своята половинка.

Новият имърсив спектакъл на режисьора и хореограф Коста Каракашян и драматурга и ко-режисьор Антония Георгиева „В нейния глас“ разказва именно за

края на една любовна история

през призмата на нежния пол. Двамата работят заедно за трети път. Сътрудничили са си още в проектите “Кухня” и “Последният залез”.

Настоящият им моноспектакъл, вдъхновен и създаден по мотиви на пиесата на Жан Кокто “Човешкият глас”, ще ни сблъска с една изоставена жена, в която бушува „буря” от емоции.

Симбиозата между тялото и чувствата

на героинята е на фокус в представлението.

Благодарение на своя модерен и нестандартен прочит на темата, Каракашян и Георгиева съумяват да направят публиката част от случващото се на сцената.

„Изследваме преминаването от едни взаимоотношения към това да бъдеш напълно сам. Много си играем с този катарзис, който всеки един човек с разбито сърце е изпитвал. Искаме и хората, дори и по един терапевтичен начин, да изпитат тези емоции чрез един танцьор, който може да създаде нещо красиво и въздействащо от едни негативни емоции”, коментира режисьорът.

Фото кредит: Студио „Каракашян“

В главната роля ще видим Марчела-Василена Димитрова. Тя е талантлива млада танцьорка с многогодишен опит в областта на съвременния танц в Париж и Лондон. Завършила е Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance и е част от танцовата трупа Jasmin Vardimon 2.

Димитрова вече усилено репетира на у нас и с вълнение очаква да придружи зрителите на това интимно пътешествие в дебрите на съвременното изкуство.

Друг впечатляващ аспект от спектакъла е, че той ще бъде проведен на загадъчна локация. Местоположението ще бъде съобщено непосредствено преди премиерата. Екипът зад пиесата обаче

обещават още много изненади

на своята публика. Партньори на репетиционния процес са Бизнес Парк София и тяхната резидентска програма за ателиета на артисти в колаборация с „Колективът” и АТОМ Dance Studio.

Моноспектакълът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Фото кредит: Даниела Йорданова

Актуално

Избрано за вас