Русе отбелязва „Нощта на театрите“ с две хумористични постановки

Фото кредит: Драматичен театър "Сава Огнянов", Русе

Русе отбелязва „Нощта на театрите“ с две хумористични постановки

Фото кредит: Драматичен театър "Сава Огнянов", Русе
Сподели

Русенският театър „Сава Огнянов” ще включи с два спектакъла в 11-ата „Нощ на театрите“. Тя ще се проведе на 18 ноември в крайдунавския град, съобщиха от културния институт.

Публиката ще може да се наслади на стендъп комедията „Юзър“ на режисьора Боян Иванов, който е и директор на Русенския театър, както и на „Се за жените“ със София Ристевска от Северна Македония. 

Основната замисъл зад пиесата „Юзър“ е да представи обикновеният човек и неговата зависимост от смартфона и компютъра. С подчертано чувство за хумор главният герой ни предизвиква да си зададем някои въпроси.  Колко време можем да издържим, без да си погледнем телефона за съобщения? Можем ли да излезем победители в битката с алгоритмите на мрежата? За кого се снимаме?

В поредица от сцени, разиграни на принципа на стендъп комедия и скечове, героят преминава асоциативно през различни ситуации, в които

със самоирония се разглеждат семейните и приятелските отношения

пречупени през „черния екран“. Спектакълът завършва в точката, където е започнал на шега. След всички комични ситуации обаче  завръщането към началото вече не звучи толкова забавно.

По време на своето представяне на сцената на Русенския театър София Ристевска ще се постарае да отговори на въпроса – Каква е позицията на жената на съвременното общество. Пръв помощник на сцената ще ѝ бъде присъщата на голяма част от стендъп комиците ирония.

 „За да пестим хартия, закупуването онлайн на „Двоен промо билет“ дава пропуск за двете комедийни представления с отстъпка от редовната цена. Всеки зрител би могъл да закупи и билет за двете представления от касата на Русенския театър“, обясни ПР-ът  Дидо Илиев пред БТА.

Едва седмица преди дългоочакваната „Нощ на театрите“ русенци и гостите на града ще могат да се посетят и друго впечатляващо събитие. На 10 ноември посетителите на Операта в крайдунавския град ще могат да пеят и танцуват заедно с артистите от „На гости на малката Виена“.

Фото кредит: Драматичен театър „Сава Огнянов“, Русе

Актуално

Избрано за вас