Новият собственик на наградите „Златен глобус“ закрива Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд

Новият собственик на наградите „Златен глобус“ закрива Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд

Сподели

Новият собственик на наградите „Златен глобус“ планира да закрие Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд (HFPA), която беше обвинена в липса на разнообразен етнически състав, съобщи Reuters.

Частната компания „Елдридж Индъстрис“ придоби правата за отличията,

а продуцентската компания „Дик Кларк продъкшънс“ ще продължи да отговоря за телевизионното излъчване на церемонията. Фокусът й ще е върху разширяването на международната аудитория, се казва в разпространеното съобщение.

Призовете за постижения в областта на киното и телевизията се присъждат от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд. Репутацията й пострада, след като бяха установени проблеми с етичността и расово разнообразие.

Това накара американската телевизия NBC да свали от ефир церемонията за връчването на наградите „Златен глобус“ през 2022 г.

През 2021 г. разследване на LA Times разкри, че сред членовете на организацията няма нито един чернокож журналист. Някои от тях бяха обвинени в подхвърлянето на сексистки и расистки забележки, както и в корупция. В резултат на това Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд разшири и разнообрази състава си, а също въведе нови политики за етичност.

Председателят на „Елдридж индъстрис“ Тод Бьоли планира да превърне Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд

от обединение на репортери, отразяващи международната развлекателна индустрия с нестопанска цел, в организация със стопанска цел и наети служители.

Всички 310 настоящи членове все още ще имат правото да гласуват за следващите награди „Златен глобус“, които ще бъдат раздадени през януари 2024 г., каза говорител на компанията.

NBC излъчи церемонията отново тази година, но все още нито една телевизия не е изявила желание да направи това през 2024 г., отбелязва Ройтерс.

Финансовите параметри на сделката, която е одобрена от властите в Калифорния, не се съобщават.

 

Фотокредит: Getty Images for Hollywood Foreign Press Association

Актуално

Избрано за вас