В името на перфекционизма в „Капките“: Владо Михайлов ходи два пъти на зъботехник, за да докара захапката на Фреди

В името на перфекционизма в „Капките“: Владо Михайлов ходи два пъти на зъботехник, за да докара захапката на Фреди

Сподели

Владо Михайлов ходи два пъти на зъботехник, за да постигне перфектната отливка на захапката на Фреди Меркюри. Рок легендата има няколко резци в повече, което, както става ясно и във филма „Бохемска рапсодия“, кара дипломираният зъболекар Роджър Тейлър

да го охвърли като вокалист на Queen

Фреди обаче превръща недостатъка в предимство, заявявайки, че тази захапка значи по-широк вокален диапазон.  Разтърсващата имитация от историческия Live Aid концерт на Queen донесе на Михайлов втора победа в „Като две капки вода“.

„Цял живот гледаме тази група. В главата ми е запечатано как е облечен Фреди, как се движи… Но едно е да си го гледал много, а съвсем друго да се опиташ да го направиш. Тогава осъзнаваш, че е много трудно.“, сподели за NOVA Владо. „Образът на Фреди се е запечатал в емоциите и сърцето ми.

Когато слушам и гледам Фреди, и на мен ми се плаче

Когато го имитирам, си гоня задачите. В един момент, изправяйки се с емблематичната му стойка и закрепения микрофон на рамото, избухваш.“.

По негово изрично желание дори и чашите върху пианото са присъствали в декора, за да му помогнат да се слее с образа на Фреди.

„Предизвикателство е да излезеш и да избухнеш като Фреди в неговата рок версия, но също така е предизвикателство и

да завладееш публиката с емоцията и малките жестове

Има един вълшебен момент, придихание, когато е много емоционално, за да се случи сливането с публиката.“, откровен е Михайлов. „Не се заблуждавам, че толкова много приличам на него и съм го изимитирал брилянтно, а смятам, че песента е специална в сърцата на много хора. Не мисля, че аз разплаквам хората, Фреди го прави.“.

До момента най-предизвикателен за актьора с рок биография бе образът на Роси Кирилова. Тази неделя обаче той ще удари върха на скалата по трудност с имитация на Лили Иванова. Михайлов ще изпълни емблематичното й парче „За тебе бях“.

 

Фотокредит: „Като две капки вода“

Актуално