Обвиниха фронтмена на Guns N’Roses в сексуално насилие

Фото кредит: GARY MILLER/GETTY IMAGES

Обвиниха фронтмена на Guns N’Roses в сексуално насилие

Фото кредит: GARY MILLER/GETTY IMAGES
Сподели

Фронтменът на Guns N’ Roses Аксел Роуз е обвинен в сексуално посегателство срещу жена през 1989 г. Това гласят документите по съдебно дело.

В жалбата жертвата Шийла Кенеди, актриса и модел, твърди, че Роуз я е

„нападнал сексуално“

и че тя „не е дала съгласието си и се е почувствала насилена“, предаде АФ, цитирана от БГНЕС.

Роуз, вокалистът на Guns N’ Roses, известна с албуми като „Appetite for Destruction“, все още не е направил публичен коментар. Твърди се, че инцидентът е станал в хотелска стая в Ню Йорк, след като двойката се е запознала в нощен клуб.

Гражданското дело е заведено на 22 ноември и призовава Роуз, чието истинско име е Уилям Брус Роуз, да бъде изправен пред съдебно жури.

Роуз е използвал славата, статута и властта си като знаменитост и изпълнител в музикалната индустрия, за да получи достъп, да манипулира, контролира и насилствено да нападне Кенеди, се твърди в жалбата.

Адвокатите на предполагаемата жертва заявяват в жалбата, че

„този иск е своевременен

съгласно Закона за пострадалите възрастни в щата Ню Йорк“. Нюйоркският закон позволява на предполагаеми жертви на сексуално насилие да подават граждански искове след изтичане на давностния срок.

Певицата Каси също подаде жалба за изнасилване срещу рапъра Шон Комбс (Пъф Диди) по силата на този закон. Едва ден по-късно обаче двамата постигнаха извънсъдебно споразумение.

Обект на подобни обвинения стана и носителят на „Оскар” Джейми Фокс е обвинен. По думите на предполагаемата жертва инцидентът е станал през август 2015 г.в нюйоркски ресторант.

Фото кредит: Фото кредит: GARY MILLER/GETTY IMAGES

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас