Песни с Пол Маккартни, Лейди Гага, Елтън Джон и Стиви Уондър влизат в новия албум на Rolling Stones

Песни с Пол Маккартни, Лейди Гага, Елтън Джон и Стиви Уондър влизат в новия албум на Rolling Stones

Сподели

Rolling Stones потвърдиха, че в предстоящия им албум „Hackney Diamonds“ ще вземат участие редица техни колеги. Сред тях са Пол Маккартни, Лейди Гага, Стиви Уондър, Елтън Джон, басистът Бил Уаймън и покойният барабанист Чарли Уотс. Групата обяви новината заедно с траклиста на албума.

„Hackney Diamonds“ излиза на 20 октомври чрез „Geffen“, като това е първият студиен албум на Rolling Stones с оригинални песни след албума „A Bigger Bang“ от 2005 г. Лейди Гага участва с вокали в „Sweet Sounds of Heaven“, която включва и клавири, записани от Стиви Уондър. Барабаните на Чарли Уотс звучат в „Mess It Up“ и „Live by the Sword“, като във втората песен пианото е дело на Елтън Джон, а басът – на бившия член на Rolling Stones Бил Уаймън. Джон се появява и в „Get Close“, а Пол Маккартни добавя бас към „Bite My Head Off“.

Rolling Stones споделиха водещия сингъл „Angry“ по-рано този месец, заедно с музикален клип с участието на Сидни Суини. Групата записва „Hackney Diamonds“ в Лос Анджелис, Лондон, Бахамите и Ню Йорк с продуцента Андрю Уат. Това е първият албум на бандата, продуциран от него.

Студийният проект е и първият на групата след смъртта на Чарли Уотс през 2021 г. Той беше член и основател, който е свирил на всеки от хилядите концерти на групата, с изключение на един, както и на почти всяка записана песен, откакто Rolling Stones са създадени през 1962 г.

Фото кредит откриваща снимка: J. Bouquet

Актуално

Избрано за вас