Rolling Stones с първи студиен албум след 18 години

Rolling Stones с първи студиен албум след 18 години

Сподели

След години на спекулации и забележително недоловима тийзър кампания, в която емблематичното лого на групата беше прожектирано върху знакови структури в Ню Йорк, Лос Анджелис, Лондон, Париж и други големи градове, Rolling Stones обявиха предстоящото издаване на „Hackney Diamonds“. Това е първият им студиен албум от 2005 г. насам.

Пълните подробности ще бъдат обявени в сряда на събитие в квартал Хакни в Източен Лондон, пише Variety. На него което тримата главни изпълнители на групата – Мик Джагър, Кийт Ричардс и Рон Ууд ще бъдат интервюирани на живо от водещия на „Tonight Show“ Джими Фалън. Събитието ще бъде водено и излъчвано по целия свят чрез YouTube.

Групата записва нов материал от много години. Музикантите си „взеха почивка“, за да запишат албум с блус стандарти, издаден през 2016 г. За една песен се съобщава, че в нея ще участват двамата членове на „Бийтълс“Пол Маккартни и Ринго Стар.

Албумът ще бъде първото издание на групата след смъртта през 2021 г. на Чарли Уотс, член-основател, който е свирил на всеки от хилядите концерти на групата с изключение на един, както и на почти всяка записана песен, откакто Rolling Stones са създадени през 1962 г. Миналата есен групата направи турне с барабаниста Стив Джордан.

Дори когато членовете ѝ достигат 80-те си години, Stones редовно правят турнета през целия 21-ви век. Джагър запазва почти пълната си вокална и физическа енергия, въпреки че на 26 юли навършва 80 години. След забавяне, предизвикано от пандемия, групата възобнови северноамериканското си турне “No Filter” през есента на 2021 г. То се състоя малко след смъртта на Уотс. Миналата година Rolling Stones преминаха и през европейско турне „Sixty“, отбелязвайки 60-тата годишнина на групата.

Фото кредит откриваща снимка: J. Bouquet

Актуално

Избрано за вас