Метъл групата „Слипнот“ остана без барабанист

Фото кредит: Jonathan Weiner, Anthony Scanga.

Метъл групата „Слипнот“ остана без барабанист

Фото кредит: Jonathan Weiner, Anthony Scanga.
Сподели

Хевиметъл групата „Слипнот“ обяви, че барабанистът ѝ Джей Уайнбърг е напуснал, съобщи Би Би Си. Те излязоха с позиция на официалната си страница, която гласи, че това е било „творческо решение“.

Те благодариха на Уайнбърг за „отдадеността и страстта през изминалите 10 години“, но каза, че за нея е важно „да еволюира“.

Джей Уайнбърг се присъединява към „Слипнот“ през 2014 г., когато напуска барабанистът Джоуи Джордисън.

Американската група „Слипнот“ се образува през 1995 г. Тя става известна с

агресивния си стил и страшните маски,

които музикантите носят на сцената. Едноименният им дебютен албум от 1999 г. става хит. Те печелят награда „Грами“ и продават милиони дискове.

Първоначалният барабанист на група „Слипнот“ умира на 46 години през 2021 г., осем години след като напуска групата. Той допринася много за характерното ѝ звучене.

Фенове реагираха на новината в социалните мрежи. Някои от тях дори коментираха, че Джей е най-добрият барабанист в света. Един човек пише, че това е „най-лошото решение, което група „Слипнот“ е взимала“.

На фона на сътресенията в групата, по-рано беше съобщена и радостна новина за българските почитатели на хевиметъла.

Брус Дикинсън пристига у нас за концерт в „Арена София“  на 16 юли 2024 г. По време на своята обиколка той

ще представи новия си солов албум

The Mandrake Project.

Билетите за концерта на един от най-характерните вокалисти в метъл историята влизат  в предварителна продажба за членовете на Fest Club на 8 ноември в 12 часа на ticketstation.bg, а в масова продажба – на 10 ноември, отново в 12 часа.

След като през септември Брус Дикинсън изненада целия рок и метъл свят, като обяви предстоящ солов албум и дати за турне в Латинска Америка, днес можем да потвърдим и дата за концерт в България, както и допълнителни подробности за The Mandrake Project.

Първият сингъл от него ще бъде „Afterglow of Ragnarok“ – очаквано драматично и епично парче, което запознава феновете не само със звученето на албума, но и със завладяващата история в основата на The Mandrake Project. Песента излиза на 1 декември на колекционерска 7-инчова плоча, към която има и комикс от осем страници.

Фото кредит: Jonathan Weiner, Anthony Scanga

Актуално

Избрано за вас