Авиокомпании инвестират милиарди в развлечения на борда

Снимка: Pixabay

Авиокомпании инвестират милиарди в развлечения на борда

Снимка: Pixabay
Сподели

За да осигурят подобаващо развлечение на своите пътници, авиокомпании трябва периодично да премахват и добавят заглавия от листа с филми, които предлагат, в зависимост от тяхната популярност. Превозвачите внимателно подбират лентите и телевизионните предавания, които пътниците си пускат по време на полета си.

Превъртането през заглавията по време на едночасов полет понякога може да изглежда като безсмислено занимание, но много авиокомпании всъщност имат специални екипи, работещи по осигуряването на перфектното забавление по време на полет, пише Business Insider.

Авиокомпанията Delta Air Lines е

инвестирала 1 млрд. долара в забавление на пътниците

през последното десетилетие. Delta и нейните конкуренти работят с холивудски студия, за да осигурят блокбъстъри и инди филми. Един „скъпоценен камък“, на който пътниците на United и Delta се насладиха през вече изминалата 2023 година, е „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“.

Мария Стоянова, директор продуктово развитие в JetBlue, твърди, че нейният екип търси нови издания като „Барби“ и „Супер Марио“, но със сигурност ще включват класики като „Приятели“ и „Офисът“. 

Периодичното премахване на заглавия за Delta се случва на всеки 6 до 12 месеца. Филмите продължават да са в каталога на JetBlue в продължение на от 4 до 10 месеца, предаде БТВ.

United се опитва да намери съдържание, което да е подходящо за всички негови пътници. Компанията се стреми също така и да избягва заглавия, които могат да направят летенето по-малко приятно. Такава е лентата „Змии в самолета“.

Най-гледаните заглавия на полетите на United през 2023 г. са били „John Wick: Chapter 4“ и „The Last of Us“. Междувременно „Sound Therapy“ е най-популярното аудио, според публикация в LinkedIn от компанията.

Актуално

Избрано за вас