Видео екраните ли са новия каприз на купувачите на автомобили?

Снимка: Variety

Видео екраните ли са новия каприз на купувачите на автомобили?

Снимка: Variety
Сподели

 Участниците в ново проучване за развлеченията, проведено от DTS, компания на Xperi, се интересуват от екрани, както в предния, така и в задния салон на следващия си автомобил, като интересът към повече вградени екрани и услуги за видеоразвлечение е особено забележим сред купувачите на луксозни  автомобили.

Потребителите ще прекарват повече време в гледане на видео в автомобилите си.

Това  ще открие повече възможности за създателите на съдържание и услугите за видео развлечения.

Радиото обаче все още остава най-търсеното развлекателно преживяване в автомобила. Това се случва, въпреки че 39% от анкетираните казват, че сега гледат по-често видео в колата си си, което е увеличение спрямо 31% през 2022 г. Основните причини, които се посочват са, че това е

лесен начин да забавляват децата и да оползотворяват времето си , докато се чакат някого. 
Снимка: DTS/ XPERT

Проучването установи, че кратките видеоклипове в YouTube и TikTok са основният вид съдържание, които се гледа по време на на дългите пътувания по пътищата.

само 3 % от анкетираните в момента гледат видео, за да прекарват времето си в зареждане на електромобил,

но това може да се промени с нарастването на броя на автомобилите от ново поколение. Според проучването на DTS, 87% вярват, че продажбите на електромобили в крайна сметка ще надхвърлят тези на автомобили, задвижвани с бензин.  Повече от 37% от тях очакват това да се случи през следващите пет години.

Снимка: DTS/ XPERT

 Според анкетираните AM/FM радиото още оглавява списъка, въпреки че според доклада на DTS, „докато повечето от най-важните функции са насочени към аудиото,

ние виждаме потенциал за превъзходство в осигуряването на висококачествено видео изживяване за потребителите.

Много от тези функции все още не са достъпни за всички потребители, което обяснява защо важността им не е толкова висока“.

Снимка: DTS/ XPER

Хората са запитани кои според тях са най-важните функции на единмодерен автомобил. 20 % от анкетираните потребители посочват безпроблемното развлечение. Това означава което означава, че могат да започнат да гледат нещо вкъщи и да го продължат в колата . 19 % посочват абонаментни видео услуги, но само 6 % посочват заплащане за предаване/филм.

Например 20 % от купувачите на луксозни автомобили и 33 % от купувачите на свръхлуксозни автомобили  казват, че биха искали да имат филмово

изживяване Imax, което „превръща автомобила ви в кино на колела“.
Снимка: DTS/ XPERT

Това проучване потвърждава, че потребителите имат повече време и интерес към развлеченията в автомобила. 84% от участниците вярват, че безопасните, напълно автоматизирани самоуправляващи се автомобили ще станат нещо обичайно. 64% пък смятат, че хората ще се откажат от собствените си автомобили в полза на услугите за споделяне на автомобили или други по-екологични възможности.

Актуално

Избрано за вас