Видеоиграта „Flappy Bird“ се завръща

Снимка: The Flappy Bird Foundation

Видеоиграта „Flappy Bird“ се завръща

Снимка: The Flappy Bird Foundation
Сподели

Птицата в Twitter може би е изчезнала завинаги, но друга се поява отново в нашите смартфони. След десетгодишно отсъствие Flappy Bird“ се завръща. Това е видеоигра, разработена от виетнамския създател Донг Нгуен и пусната през май 2013 г. за компютри и смартфони. Играта е изключително проста: управлявате птица, която трябва да избягва сблъсъци с тръби. При всяка грешка играта започва отначало.

Благодарение на своята простота и предизвикателност, видеоиграта бързо набира популярност по целия свят, като достига над 90 милиона изтегляния. През февруари 2014 г., по-малко от година след пускането ѝ, разработчикът изненадващо решава да премахне играта от платформите, предизвиквайки недоволството на потребителите. В отговор, феновете се обединяват и създават фондация Flappy Bird“, като оттогава работят за възраждането на играта и нейното завръщане.

„Отново съм тук! Преди десет години бях сензация и достигнах нови висоти с моите 100 милиона приятели. За съжаление, трябваше да оставя славата и светлината на прожекторите зад себе си, за да се върна у дома и да открия кой съм всъщност. Благодарение на невероятните си фенове, сега съм освежена, ободрена и готова да летя отново,“ се казва в публикация на официалната страница на видеоиграта.
Версията за PC ще бъде достъпна съвсем скоро и ще включва нови режими и герои. За iOS и Android обаче приложението няма да бъде налично преди 2025 г, съобщи 20 Minutes.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас