Диляна Попова става меценат на изкуството в нов български филм

Диляна Попова става меценат на изкуството в нов български филм

Сподели

Новият български филм „Аферата Пикасо“ е на път да завладее зрителите с реални събития и добре познати актьори в различна светлина. В него ще видим Диляна Попова, Башар Рахал, Свежен Младенов, Филип Буков и др.

Историята разказва за музея в Ротердам и румънска банда, която отмъква много картини. Когато са заловени, те обявяват, че всичко е изгорено. После се отричат от показанията си, така че не е ясно какво е станало с картините. „При нас историята се върти около една картина на Пикасо, която е изчезнала. Действието се развива в България“, споделя режисьорът Ян Янев пред БТА.

Очаква се в  „Аферата Пикасо“ да видим познати актьори в нова светлина. Образът на Башар Рахал ще се помни дълго време, след като мине филма, категоричен е режисьорът. Той е

полицай пелтек,

голям образ, който иска да става главен секретар на МВР, или поне се опитва. Свежен Младенов играе главният прокурор, а Диляна Попова е меценат на изкуството, който се занимава с неособено законен бизнес.

Фото кредит: bTV Studios

Във филма ще видим и младият актьор Филип Буков, който влязъл в продукцията в последния момент, заради разместване на графиците.„Не го познавах много добре преди това, но бях приятно изненадан. Притесняваше ме единствено това, че ще играе художник, а той е човек-атлет, целият в мускули. Затова трябваше да го поприкриваме малко, за да не си личи. Защото почти в целия филм го бият“, издава още Янев. Типично за Буков, още в първия снимачен ден

скъсал връзка на крака

и трябвало да се преправят сцени, за да си личи, че не може да ходи.

В останалите роли са Галя Сарафова, Зафир Раджаб, Павел Владимиров, Райна Караянева. Участват също бившата „Мис България“ Жени Калканджиева и музикалните изпълнители Кристиан Кирилов и Тита.

Част от саундтрака на „Аферата Пикасо“ е „Бързаш, няма време“ – един от най-големите хитове на Васил Найденов, от 1985 г.

Режисьорът Ян Янев определя сюжета като достатъчно заплетен и споделя още, че неговата цел е била да избяга от клишетата. Определя повечето герои във филма като „лоши“. „Не искам на десетата минута зрителят да знае какъв ще бъде финала. Освен на сюжета, залагам и на това героите да са интересни. Защото прекалено много добри герои има в повечето романтични комедии, които бълват от екрана“, казва още Ян.

Фото кредит: bTV Studios

Не крие, че е вдъхновен от стила на Гай Ричи и Куентин Тарантино. „Като режисьорски похват е така, но аз съм доста по-мек. Не съм чак толкова брутален. Изключение правят само няколко сцени. Филмът отива по-скоро към комедията, отколкото към криминалния жанр“, допълва още той.

Премиерата на „Аферата Пикасо“ е на 13 октомври.

Фото кредит откриваща снимка: bTV Studios

Актуално

Избрано за вас