„Аргайл: Супершпионин“ е най-гледаният филм у нас

Снимка: Forum Film

„Аргайл: Супершпионин“ е най-гледаният филм у нас

Снимка: Forum Film
Сподели

Шпионският трилър „Аргайл: Супершпионин“ по романа на Ели Конуей се хареса на българската публика. Това сочат обобщените данни от киносалоните в първия му уикенд у нас. Той стана най-гледаният филм у нас, след като посрещна 7081 зрители в залите.

На втора позиция е триседмичния първенец „Пчеларят: Смъртна присъда“ с Джейсън Стейтъм в главната роля. Битката на героя му с

организирана престъпна група,

която стига до най-високия връх в щатската администрация, е гледана от 47 168 зрители и има 631 695 лева приходи.

На трето място е комедията „Обичам да те мразя“.  Филмът е вече месец в кината. През това време са го гледали 34 764 зрители и отчита 446 588 лева приходи.

Четвърто място заема един от основните претенденти за „Оскар“ „Клети създания“ на Йоргос Лантимос. Провокативната драма отразява натрупването на знания и житейски опит от

млада жена, върната отново към живота от неконвенционален учен,

е с вече 20 974 зрители.

На пета позиция е втората премиера от миналия петък – „Снежни топки“. Канадската анимация за Люк и Софи, които разнообразяват ваканцията си със строене на снежни крепости, е видяна вече от 3009 зрители и има 33 074 лева приходи.

Шеста позиция заема приказният мюзикъл „Уонка“. Предисторията на героя от „Чарли и шоколадовата фабрика“ е проследена от 64 552 зрители. За двата месеца в кината историята отчита  786 058 лева приходи.

Седма позиция заема анимацията „Патешки истории“.  Осмо място пък е за Момичето на Милър“, който разказва за отношенията между учител по литература и негова ученичка. Навлизането на сюжета в

твърде лични отношенията между двамата,

които пораждат и желание за отмъщение у момичето, са проследили 7810 зрители, пише БТА.

Девети по ред в топ 10 е „Аквамен и изгубеното кралство“, продължение на филма от 2018 година. Последният филм от разширената Вселена на Marvel е по екраните вече месец и половина. За това време са го гледали 101 936 зрители и има 1 507 209 лева приходи.

На десето място сред най-гледаните филми у нас е българският „Чума“. След три седмици в кината, адаптираната история по Йовковия едноименен разказ, е с вече 16 897 зрители и 202 138 лева приходи.

Актуално

Избрано за вас