„Пчеларят: Смъртна присъда“ оглави класацията за най-гледани филми

Снимка: Аmazon MGM

„Пчеларят: Смъртна присъда“ оглави класацията за най-гледани филми

Снимка: Аmazon MGM
Сподели

Екшънът с Джейсън Стейтъм „Пчеларят: Смъртна присъда“ оглавява класацията за най-гледаните филми у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Метафоричният разказ за тайна организация е привлякъл вниманието на 27 980 зрители.

На втора позиция е комедията „Обичам да те мразя. Мнимата двойка, която изпълва действието във филма с комични и емоционални моменти, е гледана от 18 816 зрители. Натрупаните приходи от билетите им са 241 785 лева.

Трети по ред в топ 10 класацията е  българският

„Чума“, вдъхновен от едноименния разказ

на Йордан Йовков. Историята на чорбаджи Юрдан, синът му Йоно и годеницата му Елица са проследили 5 408 зрители.

На четвърто място е „Аквамен и изгубеното кралство“ продължението на филма от 2018 година. Защитата на Атлантида от Аквамен и Орм е проследена в кината от общо 94 328 зрители, а за месец приходите са 1 388 455 лева.

Пети по ред сред най-гледаните филми е вторият премиерен филм – „Клети създания“. Мрачната комедия, която сатирично подхожда към ролята на половете и духовното освобождение на една жена, е гледана от 8 131 зрители.

На шеста позиция е „Ферари“, базиран на книгата на Брок Йейтс. Случващото се през лятото на 1957 година с Енцо Ферари, фабриката му, както и състезанието „Миле Миля – 1000 мили през Италия“ са гледали вече 34 767 зрители. Приходите от билетите им са в размер на 450 341 лева.

Седма позиция заема „Уонка“, който ни представя

предисторията на „Чарли и шоколадовата фабрика“,

създаден по книгата от 1964 година. Разказът за откриването на най-известната шоколадова фабрика в света е привлякъл общо 57 362 зрители и отбелязва 689 755 лева приходи, пише БТА.

Осми поред е анимационният „Патешки истории“, създаден от студиото „Илюминейшън“. Пътуването на семейство Малард до Ямайка, е съпреживяно от 48 671 зрители.

На девета позиция е „Неразделните“. Анимацията за шута от кукления театър Дон, който среща плюшената играчка DJ Доги Дог и двамата се опитват да оцелеят в джунглата Сентръл парк, е вече със 7 138 зрители.

Десета позиция заема хорърът „Нощно плуване“. Смъртоносната тайна, която крие новият дом на семейството на бивш бейзболист, са разкрили 14 891 зрители.

Актуално

Избрано за вас