Историята на бившия таен агент „Пчеларят“ е най-гледаната у нас

Снимка: Аmazon MGM

Историята на бившия таен агент „Пчеларят“ е най-гледаната у нас

Снимка: Аmazon MGM
Сподели

Екшънът с Джейсън Стейтъм „Пчеларят: Смъртна присъда“ продължава вече трета седмица да е най-гледаният филм у нас. Това сочат обобщените данни от киносалоните. Историята на бивш агент на свръхсекретна организация, който е готов да отстрани и президента на САЩ заради корупция, е гледан от 40 073 зрители и има 538 388 лева приходи.

На второ място е комедията „Обичам да те мразя“ със Сидни Суини и Глен Пауъл в главните роли. Разказът за запознанството, прераснало в неприязън, а след това в романтична любовна история, е трета седмица по екраните и има 27 896 зрители.

На трето място е „Аквамен и изгубеното кралство“ – продължение на първия филм от 2018 година. Филмът отчита 99 133 зрители и реализира постъпления от 1 464 132 лева.

Четвърто място заема лентата на Йоргос Лантимос „Клети създания“ по книгата на Алистър Грей. Тя е с 11 номинации за „Оскар“. Преминаването на една жена през цялото

познание за живота и страстта, придружено с черен хумор,

е в кината вече десет дни. За този период са го гледали 15 539 зрители, а приходите от билети възлизат на 209 520 лева.

На пета позиция е „Чума“, вдъхновен от едноименния разказ на Йордан Йовков. Историята за любовта на Йоно и Елица е привлякъл интереса на 12 915 зрители. Натрупаните приходи са в размер на 155 341 лева.

Шесто място заема първата премиера от миналия петък – „Момичето на Милър“. Сложните отношения, в които попадат преподавател и неговата ученичка по време на писането на запленяваща история, е гледан вече от 3357 зрители.

На седмо място е „Уонка“. Музикалният филм за едни от любимите герои от „Чарли и шоколадовата фабрика“ седма седмица е сред най-гледаните филми у нас. Той отчита 61 422 зрители и 746 786 лева от билетите им.

Осма позиция заема

автобиографичният „Ферари“ на Майкъл Ман

Адам Драйвър в ролята на бившия състезател са гледали 39 723 зрители. За месец в кината приходите са 514 407 лева.

На девето място е анимацията „Патешки истории“. Историята за пътуването на семейство Малард е от месец и половина по екраните. Гледали са го 51 961 зрители и има 640 147 лева постъпления, предаде БТА.

Десета позиция е за втората премиера от миналия уикенд – румънската комедия „Маями Бийч: Посока Лос Анджелис“. Пътуването на двама приятели към САЩ с идеята чрез филмова компания да прикрият бизнеса си с наркотици и да забогатеят вече са проследили 2413 зрители, а приходите за три дни са 31 706 лева.

Актуално