Българската група SEVI е предложена за номинация за “Грами“

Снимка: SEVI

Българската група SEVI е предложена за номинация за “Грами“

Снимка: SEVI
Сподели

Един от хитовете на българската група SEVI влезе в селекцията с песни, които са предложени за номинация за „Грами 2025“ в категория „Най-добро алтернативно музикално изпълнение“. Става въпрос за песента им „World That Doesn’t Fit“. Сингълът предизвика интерес сред музикални влогъри и инфлуенсъри в YouTube.

В България песента беше две седмици начело на националната класация Топ 30 на радио „Зи Рок“.

„Бяхме уведомени от членове на Американската звукозаписна академия, че нашата песен „World That Doesn’t Fit“ е включена в селекцията с песни, предложени за номинация за „Грами 2025“! Изключително сме развълнувани от новината! Не сме и мечтали за подобна чест и признание“, заявиха от групата.

През ноември ще стане ясно дали SEVI ще се пребори да попадне в окончателната селекция за номинации.

До момента само два пъти българи са печелили „Грами“. Това са формацията Мистерията на българските гласове, чийто втори албум е награден през 1989 г. за „Традиционна фолклорна музика“.  Групата ФСБ през 1990 г. също печели за участието си в създаването на песента „Ciellito Lindo“ на Хосе Фелисиано, която печели в категория „Най-добро латино поп изпълнение“.

В момента група SEVI са на европейско турне в подкрепа на новия си албум „Genesis“ и се готви за участия в Швейцария в средата на септември. Музикантите ще изнесат два самостоятелни концерта там и един с Джони Джоели и неговата банда „Hardline“в легендарната зала Z7. В края на ноември пък ще участват на фестивалите „Winter Storm“ в Шотландия и „Planet Rockstock“ в Англия.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас