Мик Джагър продължава с турнетата и на 80, поддържа форма с танци и фитнес

Снимка: AP

Мик Джагър продължава с турнетата и на 80, поддържа форма с танци и фитнес

Снимка: AP
Сподели

Мик Джагър подготвя нов албум и турнета, предаде Ройтерс. Как се чувства фронтменът на „Ролинг стоунс“, завръщайки се на концертните сцени по стадионите на тази възраст?

„Няколко изяви ми трябваха, за да вляза в ритъм, но сега вече сме в него. Чувствам се добре“, изтъква той.

Изпълнителят, който на 26 юли навършва 81 години, все още се забавлява и няма намерение скоро да спре, отбелязва Ройтерс. В момента той обикаля САЩ с турнето „Hackney Diamonds“, но групата „Ролинг стоунс“ търси възможности да свири и в други страни, отбеляза Джагър.

„Ще обмислим предложения. Може в Европа, може в Южна Америка, може навсякъде“, казва той. Мик Джагър също така заяви, че групата вероятно скоро ще издаде и нова музика.

Настоящото турне носи името на високо оценения от критиката албум, който „Ролинг стоунс“ издаде през октомври миналата година. Той е първият нов продукт на британските рокаджии от 18 години насам, припомня Ройтерс.

Феновете казват, че Джагър все още е доста енергичен на сцената. Той обяснява, че поддържа форма с по две репетиции по танци и няколко тренировки във фитнеса всяка седмица. Баща му е бил учител по физическо възпитание и Джагър често е приписвал доброто си здраве на генетиката, пише БТА.

Джагър обасни, че се надява на сцената да се присъединят някои от музикалните легенди, които гостуваха в новия албум – Пол Маккартни, Лейди Гага, Стиви Уондър и Елтън Джон. Той обаче изтъква, че засега няма яснота по този въпрос.

Актуално

Избрано за вас