Присила Пресли, Адам Драйвър и Рита Ора са сред гостите на 80-тия филмовия фестивал във Венеция

Присила Пресли, Адам Драйвър и Рита Ора са сред гостите на 80-тия филмовия фестивал във Венеция

Сподели

Адам Драйвър, Кейлъб Ландри Джоунс, Мадс Микелсен, Присила Пресли и Джесика Частейн са сред звездите, които се очаква да присъстват на предстоящото 80-о юбилейно издание на филмовия фестивал във Венеция, съобщи „Варайъти“.

Организаторите на фестивала потвърдиха, че Адам Драйвър ще премине по червения килим на Лидо, за да промотира филма „Ферари“. В лентата на режисьора Майкъл Ман Драйвър се превъплъщава в образа на основателя на прочутата компания за спортни автомобили Енцо Ферари, пише БТА.

Кейлъб Ландри Джоунс ще дойде във Венеция за филма „Догмен“ на режисьора Люк БесонМадс Микелсен пък е звездата на „Обетованата земя“ на датчанина Николай Арсел.

Актрисата Джесика Частейн ще премине по червения килим за филма „Спомен“ на мексиканския режисьор Мишел Франко. Това е първата ѝ роля след спечеления „Оскар“ за „Очите на Тами Фей“.

Очакват се също Кейли Спейни и Джейкъб Елорди, които играят Присила и Елвис Пресли във „Присила“ на София Копола. Във Венеция ще пристигне и самата Присила Пресли.

По-рано беше оповестено, че на кинофестивала във Венеция режисьорката Ава Дюверней ще получи наградата „Вдъхновение“. Дюверней ще бъде почетена на благотворителна галавечер на фондацията АМФАР, която набира средства в помощ на изследванията върху ХИВ и СПИН. На тържествената гала на 3 септември се очаква да пеят Рита Ора и Леона Люис.

Кинофестивалът във Венеция е най-старият в света и ще бъде открит за 80-и път на 30 август. Той ще продължи до 9 септември.

Актуално

Избрано за вас