Екскурзия в Космоса – мисия възможна още през 2024 г.

Снимка: techreport.com

Екскурзия в Космоса – мисия възможна още през 2024 г.

Снимка: techreport.com
Сподели

Компанията SpaceX предлага възможност за резервиране на екскурзия в Космоса. Съответната оферта се появи в сайта на организацията. За потенциалните туристи са достъпни четири дестинации. Това са орбитите на Земята, Международната космическа станция (МКС), Марс и Луната.

„Всички мисии на ракетите Dragon и Starship дават възможност за провеждане на

научни изследвания в Космоса, целящи подобряване на живота на Земята,

както и за повишаване на осведомеността на световната аудитория“, гласи съобщение в сайта.

В момента са известни датите на полетите само за две дестинации, пише БГНЕС.

Можете да отидете на екскурзия до околоземна орбита в края на 2024 г., а до МКС – през 2025 г. Отбелязва се, че на пътниците ще бъдат предоставени скафандър, сензорни ръкавици и шлем, отпечатани на 3D принтер.

Преди това основателят на SpaceX Илън Мъск каза, че неговата компания ще може да превози хора до Луната в рамките на пет години. Говорейки за потенциалния момент, в който

хората ще могат да пътуват до Марс,

той поясни, че това ще стане напълно възможно в рамките на 7-9 години.

Припомняме, че НАСА и Nokia наскоро обявиха, че ще си партнират за създаване на клетъчна мрежа на Луната. Така ще помогнат за полагането на първите стъпки за дългосрочно човешко присъствие на други планети. Все още не е потвърдено точно кога, но през годината трябва да бъде изстреляна ракета на SpaceX, която да изпрати 4G мрежа до Луната. Спускаемият апарат ще монтира системата на южния полюс на спътника и след това тя ще се управлява дистанционно от Земята.

Актуално

Избрано за вас