Google ще ни предлага по-изгодни полети

Снимка: Google

Google ще ни предлага по-изгодни полети

Снимка: Google
Сподели

Google добави нова функция за пътуващите, които търсят изгодни полети , с която улеснява намирането на по-евтини билети с едно натискане на бутона.

Стартиралата през 2011 г. услуга за търсене на онлайн резервации на полети „Google Flights“ се използва за намиране на полети и оферти от различни авиокомпании до дестинации по целия свят. Търсачката добави нов раздел – „Най-евтини“. Актуализацията се очаква бъде въведена за всички потребители до края на октомври.

Снимка: Google

Когато търсите пътувания, най-добрите варианти обикновено се появяват най-отгоре въз основа на комбинация от цена и качество.

Сега обаче Google признава, че много пътници са склонни да жертват удобството и предимствата, за да летят с най-евтиния вариант. Това може да бъде сайт за резервации на трета страна, който предлага по-ниска цена от самата авиокомпания, или полет обратно до летище, различно от това, от което сте излетели.

Например полет от Лондон – Хийтроу и връщане до Гетуик.

 

Когато услугата Google Flights стане налична, пътниците могат да въведат данните за пътуването си и да се докоснат до „Най-евтино“. Това ще им покаже повече възможности с по-ниски цени.

Google предупреждава, че офертите за евтини полети може да включват по-неудобни маршрути. Възможно е и престоите да бъдат по-дълги, самостоятелно прехвърляне или закупуване на различни етапи от пътуването чрез няколко авиокомпании.

През април 2023 г. в Google Flights стартира програмата „гаранция на цената“.

Тя  възстановява на пътниците разликата в сумата, ако парите за самолетния билет се понижат, след като са го закупили. Ако цената се понижи във времето между резервацията на клиента и излитането на полета, Google ще изплати разликата до 500 долара чрез Google Pay.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас