ТОП 5 бюджетни дестинации, където да прекарате Нова Година

Снимка: wintermarkt.at

ТОП 5 бюджетни дестинации, където да прекарате Нова Година

Снимка: wintermarkt.at
Сподели

Нямате търпение да се сбогувате с 2024 г., но не разполагате с идея къде на организирате новогодишно парти, тъй като всичко вече е заето? Отговорът на вашите въпроси е на един полет разстояние. Вероятно се притеснявате, че така празненството ще ви излезе твърде „солено“, но ви уверяваме, че не е необходимо. Представяме ви пет идеи за невероятни (и бюджетни) дестинации, където можете да прекарате незабравима Нова година.

Снимка: Pixabay

Единбург

Ако разполагате с ограничен бюджет за посрещането на Нова година, Единбург е идеалното място за вас. Градът обикновено е

домакин на тридневни безплатни фестивали с музика на живо и улични фестивали

от 30 декември до 1 януари. В Единбург се провежда и уличното парти „Хогманей“, което обикновено е на много разумна цена – около 30 паунда на човек. По време на него по улиците излизат около 30 000 души с LED гривни, за да се насладят на фойерверки, DJ сетове на живо, вкусна храна и атракциони.

Разбира се, не е необходимо да плащате, за да видите фойерверките. Те могат да се наблюдават от всяко кътче на града, уверяват от kayak.co.uk.

Снимка: Pixabay
Виена

Търсите идеи за пътуване в чужбина покрай Нова година? Отпътувайте за Виена. Полетите до този красив град са на достъпни цени. Освен това – има възможности за настаняване, които отговарят на всички вкусове и бюджети.

За основното новогодишно събитие в града се отправете към Стария град. „Silvesterpfad“ (в превод: новогодишната пътека) предлага

оживени партита, храна (много наденички) и музика за всеки вкус.

В полунощ ще чуете Pummerin: прочутата камбана на катедралата „Свети Стефан“, която бие само в специални случаи.

Виена е идеалното място, където да посетите опера, театър или класически концерт. Искате да се включите в местна традиция?

Жителите на Виена обичат да си разменят марципанови прасета,

за да „вдигнат тост“ за Новата година. Те се смятат за талисмани за късмет!

Снимка: Pixabay
Лисабон

Най-лесният начин да задоволите вкусовите си рецептори е да се отправите към легендарния пазар за храни Timeout. Там можете да опитате богат избор от деликатеси. След това се разходете по калдъръмените улички на града до крайбрежната улица. На място ще откриете различни възможности за забавления. Едно от най-забележителните е наблюдаването на фойерверките в полунощ. Нощните клубове в Лисабон също работят с пълна сила до разсъмване.

Снимка: Pixabay

Амстердам

Столицата на Нидерландия е известна като една от най-оживените дестинации в Европа. Новогодишната нощ не е изключение.  Целият град се превръща в огромно парти с фойерверки, концерти и други интригуващи събития.

В полунощ си намерете място на моста Magere Brug за фойерверките.

Завършете вечерта в някой от многобройните нощни клубове в града.

Снимка: Pixabay
Братислава

Братислава може би не е първото място, което ви идва на ум, когато планирате семейно пътуване за Нова година. Въпреки това – това прекрасно място е изключително достъпно за чуждестранни туристи.

От обяд на 31 декември

зашеметяващият средновековен стар град на Братислава се превръща в едно огромно парти

с различни събития и празненства за всички възрасти. Това включва редица традиционни дейности и модерни събития, включително танци и песни. Градът е известен и със своите нощни клубове.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас