Хю Джакман се бори с рак на кожата

Хю Джакман се бори с рак на кожата

Сподели

Носителят на „Златен глобус“ Хю Джакман, който е бил лекуван от рак на кожата вече няколко пъти, напомни на своите 31,1 милиона последователи да „си сложат малко слънцезащитен крем“ в своя Instagram профил. Във видеото

актьорът показва превръзка на носа си след последните биопсии

И така, исках да го чуете от мен, в случай че някой ме види на улицата или каквото и да е.“, започна той. „Току-що ми направиха две биопсии. Наскоро отидох при моя лекар, д-р Айрън, която е страхотна. И тя просто видя дребни неща, които според нея може да са базални клетки. Тя не знае.

 Хю Джакман получава „неубедителни“ резултати

след кожна биопсия на носа. „Не съм притеснен. Ще разбера след два или три дни и веднага ще ви уведомя. Само да ви напомня, базалните клетки – в света на раковите заболявания на кожата – са най-малко опасните от всички,“ добави Джакман.

Фотокредит: AP

Според Skin Cancer Foundation, базално-клетъчният карцином е най-честата форма на рак на кожата, който се причинява от „анормален, неконтролиран растеж на базалните клетки“ и обикновено може да бъде излекуван, когато е открит навреме.

С наближаването на лятото Джакман призова феновете си

да използват слънцезащитни продукти и да избягват продължителното излагане на слънце с часове

добавяйки: „Просто не си струва. Колкото и да искате да почернявате, повярвайте ми… Кожата има памет. Всичко това са неща, случили се преди 25 години, но излизат сега.

Джакман за първи път премахна рак на кожата от носа си през 2013 г., след като съпругата му Дебора-Лий Фърнес го съветва да провери белега си там.

Винаги е малко шокиращо само да чуеш думата „рак“,

каза той през 2015 г. „За австралиец това е много често срещано нещо. Никога не съм използвал слънцезащитен крем, докато растях, така че бях ходеща мишена за карциноми. Опитвах се да запазя спокойствие за това. Д-р Майкъл Албом наистина ми обясни, че това, което имам, в известен смисъл

е видът рак на кожата, който искаш да имаш, ако ще е рак

Базалноклетъчният карцином е просто нещо, с което трябва да се справите. Раково е. Ще расте. Просто трябва да го извадите.“, добави Джакман.

Актуално

Избрано за вас