Лейди Гага няма да трябва да плати 500 000 $ награда на жена, свързана с отвличането на френските ѝ булдоци

Снимка: Frederic J. Brown/AFP/Getty Images

Лейди Гага няма да трябва да плати 500 000 $ награда на жена, свързана с отвличането на френските ѝ булдоци

Снимка: Frederic J. Brown/AFP/Getty Images
Сподели

В понеделник съдия от окръг Лос Анджелис постанови, че певицата Лейди Гага няма да трябва да изплати наградата от 500 000 долара, която обеща за безопасното връщане на френските си булдози. През 2021 г. кучетата на изпълнителката бяха отвлечени, припомня CNN.

В решението на съдията се посочва, че Дженифър Макбрайд, която е една от заподозрените в инцидента, при която кучето на Гага е ранено от изстрел,

има пръст в цялото отвличане

и в резултат на това няма право на паричната награда.

„Въпреки че ищцата твърди, че мотивацията ѝ е била да защити булдозите (а също и да събере 500 000,00 USD), тази предполагаема мотивация не отрича вината ѝ по обвинението. Тя е признала, че е получила булдозите със знанието, че те са крадена собственост“, се посочва в решението.

След като през април 2021 г. Макбрайд официално е обвинена по делото за отвличане на кучета, през 2022 г. тя завежда дело срещу Гага. Тя твърди, че певицата е нарушила договора. В него пишело, че паричната награда ще бъде присъдена без „никакви въпроси“ за връщането на кучетата.

В иска като основание за обезщетение са посочени и измама чрез лъжливо обещание и измама чрез въвеждане в заблуждение.

Понастоящем Макбрайд е в изпитателен срок от две години. Тя се призна за виновна за получаване на откраднато имущество на стойност над 950 долара, според прокуратурата на Лос Анджелис.

Първоначално тя е обвинена в съучастие и получаване на крадени вещи, но обвинението в съучастие е отхвърлено в рамките на споразумение за признаване на вина.

Фото кредит откриваща снимка: Frederic J. Brown/AFP/Getty Images

Актуално

Избрано за вас