IFPI награди Хари Стайлс за най-продаван сингъл за 2022

IFPI награди Хари Стайлс за най-продаван сингъл за 2022

Сподели

Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI) обяви As It Was на Хари Стайлс за „Най-добър глобален сингъл“ на 2022. Победителят се определя на база най-голям брой реализирани продажби в дигитална среда – включително платени стрийминг абонаменти и даунлоуд на индивидуални сингли.
По данни на IFPI според броя на стриймовете глобално

As It Was е генерирала еквивалента на приход от 2.28 милиарда стрийминг абонамента

през изминалата година. Пилотният сингъл от Harry’s House се превърна в най-дълго престоялата под No.1 песен на британски артист в американските класации.
Успехът на Хари Стайлс съвпада с любопитна годишнина от получаването на друга награда от IFPI. През 2013 г. с бой бандата му One Direction триумфират в категориите „Най-добър глобален артист“ и „Най-добър глобален албум“.

За пръв път в класацията ТОП 20 на IFPI

има 4 сингъла с доминиращо испанско присъствие 

Bad Bunny държи 9-то място (Me Porto Bonito в тандем с Chencho Corleone) и 11-то място (Tití Me Preguntó). Пуерториканецът Farruko дебютира в чарта с Pepas под No. 8, a колумбиецът Karol G застава под No.20 с Provenza.

Актуалната класация на IFPI бележи и завръщането на класически хитове в мейнстрийма. След като сериалът Stranger Things превърна Running Up That Hill на Кейт Буш в саундтрак на няколко ключови сцени, песента заема No.16. Ремиксът на Cold Heart, изпълнен в оригинал от Елтън Джон в края на 80-те, застава под No.4 като дует с Dua Lipa.

Вижте цялата класация на IFPI тук.

Последвайте ни в:

Актуално