Наско Колев: За повечето хора съм твърде искрен в музиката си

Наско Колев: За повечето хора съм твърде искрен в музиката си

Сподели
Като малък не излизах от вкъщи без касета на Хари Потър

Изпълнител, бъдещ лекар, българският Хари Потър или баскетболист? Самият Атанас Колев се определя като нормално варненско момче, а след срещата ни с него, ние го потвърждаваме. Звездата му изгрява в музикалното предаване „Х Фактор“ преди 10 години, когато заслужено намира мястото си сред финалистите. През 2018 г. влиза във „ВИП Брадър“, където разбива всички стереотипи, че българските рапъри не могат блеснат с ум. Превръща се в любимец на зрителите и печели формата. Най-голямото му постижение след успехите в музикален план, е завършването на медицина. Все още не е решил какво ще специализира, но се колебае между три доста различни избора – съдебна медицина, гинекология и образна диагностика.

Наско завършва медицина през 2021 г. / Фото кредит: Atanas Kolev / Facebook
Изтриват първите му песни от YouTube два пъти 

Както при повечето млади изпълнители у нас, музикалният му път не върви като по ноти и не успява да избегне подводните камъни. След финала на „Х Фактор“ подписва договор с музикалния лейбъл „Вирджиния Рекърдс“, съвместната им работа обаче не продължава дълго и кариерата му се озовава в ръцете на Мария Илиева. Там нещата завършват по-зле от очакваното. Краят на отношенията им води до заличаването на цялото му излязло творчество до онзи момент в YouTube цели два пъти. Налага му се да започне всичко отначало. На въпроса как успява да се изправи и да продължи да прави това, което най-много обича, той отговаря:

„Беше неприятно, но не ми повлия особено. Не харесвах това, което бях тогава – какво съм казвал, как съм го изпял и как е звучало. Знаех вътрешно в себе си, че започвам отначало по друг път, който искам да се казва Наско, не Атанас Колев.“

Фото кредит: Atanas Kolev / Facebook

В момента талантливият изпълнител, който разказва живота си в песните си е сред българските артисти, които с цената на много успяват да се продуцират сами. А какво му коства това?

„Време, в което да пораснеш и да помъдрееш в конкретната посока, защото аз започнах да го правя, когато все още бях малък. На 20 години си мислиш, че знаеш всичко, а всъщност все още си малък и приемаш света по детски. Инатлив си и не слушаш хората, които виждат по-добре картинката отстрани.“

Работи над втори албум, който предстои да излезе тази година

През 2021 г. на бял свят се появява албумът му Koi sym az?, определен от много хора като твърде искрен. Цялостната идея за него му хрумва, докато мие чинии. Вторият студиен проект, над който работи в момента ще бъде с доста по-различно звучене, клонящо по-скоро към клубно и не толкова лично. Един от най-близките му приятели в музиката е Боро Първи, с когото вече имат няколко съвместни парчета и се задават още.

„Най-любимо ми е да работя с него. Много му се възхищавам, защото е изключително работлив, дисциплиниран и начетен. Много мой тип човек е. Наш общ приятел ни запозна.“

 

 

Всеки, който го познава, знае, че освен музиката, другата му голяма страст е поредица на Дж. К. Роулинг – „Хари Потър“. Казва, че не знае как се е случила магията, но е чел всички книги над 10 пъти, а вкъщи си е направил нещо като храм с най-различен мърч от поредицата. Като малък пък използвал кожените дрехи на баба си, за да си направи наметало и никога не е излизал от вкъщи без касетата на „Хари Потър“. За рождения му ден миналата година, приятелката му и негова колежка Лидия му организира тематично парти-изненада с най-близките му приятели. Тематиката разбира се е ясна – обстановката те пренася директно в Хогуортс.

Наско е от популярните личности, които упорито пазят личния си живот в тайна. В последните месеци, медиите преляха от информация за новата му половинка – фолк певицата Лидия, една от най-добре развиващите се изпълнителки от лейбъла на Галин – „Alpha Music“. За отношенията си с нея, изпълнителят споделя за първи път пред artportal.news:

„Ние се познаваме от доста малки. Засичали сме се по разни събития и концерти, впоследствие се позавързаха разни неща.“

На въпросът какво правят през свободното си време, Наско шеговито отговаря: „плетем чорапи на Хари Потър“.

Наско и Лидия на участие в столичен клуб. Фото кредит: Club Illuzion
ГЛЕДАЙ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С АТАНАС КОЛЕВ ТУК:

 

Актуално

Избрано за вас