„Да намериш дом“ триумфира на фестивала Фастнет в Ирландия

„Да намериш дом“ триумфира на фестивала Фастнет в Ирландия

Сподели

Анимационно-документалният кратък филм „Да намериш дом“ получи награда за “Най-добър международен филм” в рамките на фестивала Фастнет в Ирландия.

Филмът е копродукция между България, Франция и САЩ. Зад него стои АНИМАДОКС и финансовата подкрепа на Национален филмов център. Режисьор и сценарист е Мария Станишева. По проекта работят Росица Ралева и Момчил Грозданов.

След Фастнет, фестивалният живот на филма продължава да е динамичен.

„Да намериш дом“ е анимационен филм със социална тематика. Предстои му участие в австрийския VIENNA SHORTS (Австрия), след това ще бъде прожектиран върху плаващи екрани по каналите на италианския град Падуа на River Film Festival. Ще участва и във FEST – New Directors New Films Festival в Португалия.

Първата прожекция на филма в България ще се състои по време на двайстото юбилейно издание на международния фестивал за късометражно кино „В Двореца“ в Перник.

„Да намериш дом“ е разказ за историите на климатични бежанци от цял свят и си поставя за цел да преосмисли понятието „дом“. Всеки епизод разказва за действителен екологичен бежанец, изтръгнат от дома си и принуден да се премести в непознати нови земи, и използва силата на анимацията, за да предаде суровите емоции и да разкрие съкрушителните последици от изменението на климата.

Четете още:

Късото кино откликва на честотите на 7Arts.bg и Кинематограф

„Вчера“ дава първата работа на филмовата площадка за Теодор Ушев

Търси се съпруг за… Дом на киното

Актуално

Избрано за вас