Почина една от дъщерите на Чарли Чаплин

Почина една от дъщерите на Чарли Чаплин

Сподели

Актрисата от „Бягство към слънцето“ и дъщеря на легендарния актьор Чарли Чаплин – Джоузефин Чаплин, е починала на 74 години. Синовете ѝ Чарли, Жулиен и Артур съобщават новината във френски вестник, като пишат, че тя си е отишла на 13-и юли в Париж. Семейството допълва, че частното погребение ще се състои в Париж. Причината за смъртта не е съобщена.

Джоузефин и баща ѝ Чарли Чаплин / Фото кредит: BETTMANN ARCHIVE/GETTY

Като дете Джоузефин участва в някои от известните филми на баща си, включително с малки роли в „Светлината на липите“ от 1952 г. и „Графиня от Хонконг“ от 1967 г. По-късните ѝ изяви включват главната роля в „Бягство към слънцето“ от 1972 г. и минисериалът „Човекът без лице“ от 1975 г.

Чарли Чаплин има 11 деца

Легендарният актьор от ерата на нямото кино – Чарли, има 11 деца. Джоузефин е една от осемте, които създава със съпругата си Уна О’Нийл. Двамата се женят през 1943 г.

Според The Hollywood Reporter Джоузефин е живяла в Париж в продължение на много години и се е снимала в няколко френски филма. Изданието съобщава също, че от 1969 г. до 1977 г. е била омъжена за Ники Систоварис, а по-късно сключва брак с археолога Жан-Клод Гарден, който умира през 2013 г.

Чарли Чаплин и дъщеря му Джоузефин по време на сватбата си на 23 юни 1969 г. / Фото кредит: DAILY EXPRESS/ARCHIVE PHOTOS/GETTY

Чарли умира през декември 1977 г. на 88-годишна възраст. По това време Variety съобщава, че Уна и седем от децата им са били до леглото му, когато е починал. Дъщеря му Джералдин е снимала филм в Мадрид, но се е прибрала вкъщи, когато е разбрала.

Според списание Smithsonian Magazine веднъж гробари открадват тялото на Чарли. Те го държат за откуп през март 1978 г., като искат 600 000 долара за него. В крайна сметка двама мъже, Роман Вардас и Ганчо Ганев, са заловени и осъдени. Съобщава се, че по-късно те пишат писма до Уна, в които се извиняват.

Актуално

Избрано за вас