Братът на Майкъл Джексън е починал на 70-годишна възраст

Michael Ochs Archives/Getty

Братът на Майкъл Джексън е починал на 70-годишна възраст

Michael Ochs Archives/Getty
Сподели

Тито Джексън, член на известната семейна група „The Jackson 5“ и брат на Майкъл Джексън, е починал на 15-ти септември от сърдечен удар, съобщават първи от Entertaiment tonight.

До смъртта си Тито е свирил с братята си Джеки Джексън и Марлон Джексън като „The Jacksons“. Имал концерти в Шотландия, Калифорния и Англия през лятото на 2024 г. На 8 септември те изнесоха концерт в Съри, Англия. Само в началото на тази седмица  Тито беше в Мюнхен, Германия, където заедно с  братята

„посетиха красивия мемориал, посветен на любимия ни брат Майкъл Джексън“,
Michael Ochs Archives/Getty

пише Тито във Facebook. „Дълбоко сме благодарни за това специално място, което почита не само паметта му, но и общото ни наследство. Благодарим ви, че поддържате духа му жив“.

Тито е оригинален член на групата „The Jackson 5“, в която участваха още Майкъл, Джаки, Джърмейн Джексън и Марлон (а по-късно и Ранди Джексън). Семейната поп група имаше хитове с „I Want You Back“, „ABC“ и „I’ll Be There“ през 70-те години. През 1997 г. групата е включена в Залата на славата на рокендрола, а също така е удостоена със звезда на холивудската Алея на славата.

Тито развива солова кариера и издава два студийни албума: „Tito Time“ през 2016 г. и „Under Your Spell“ през 2021 г. През 2003 г. той започва да свири и да прави турнета с блус и фънк музика по целия свят, според уебсайта му. Понякога той изнася концерти и с BB King Blues Band. В интервю за корицата на списание Blues Blast от 2021 г. Тито разказва за афинитета си към блус музиката и обяснява:

„Блусът беше този, който ме накара да се заинтересувам от китарата“.
Michael Ochs Archives/Getty

След като си взима почивка от светлината на прожекторите след успеха на братята и сестрите си, Тито споделя пред изданието, че е осъзнал: „Исках да свиря музика и исках отново да съм на сцената. Практически през целия си живот свирех нещата на „Jackson 5“ , но блусът беше основната музика в семейството ми. Исках просто да джемвам, но не можех да си намеря професионалисти, които да се занимават с това“.

Последният му сингъл – „Love One Another“, е издаден през 2021 г. В описанието на песента в YouTube Тито казва, че песента е записана след пандемията, и отбелязва, че

„целта му е била да предаде послание за любов, единство и мир, предлагайки балсам за смутните времена“.

„Това е призив към хората да си подадат ръка, да прегърнат любовта и да проявят доброта един към друг, като черпят вдъхновение от трайното наследство на семейство Джексън“, каза Тито. „Чрез музиката си съм се посветил на разпространяването на положително послание за хармония и сплотеност“.

В музикалния клип се появяват членове на семейство Джексън, както и знаменитости като Крис Дженър и Ким Кардашиян. Тримата синове на Тито – Тадж, Ти Джей и Тарил – също участват в клипа. Мъжете съставляваха групата „3-Т“, която беше представена в риалити сериала „The Jacksons: „Следващото поколение“.

След като навлиза в 70-те си години, Тито няма намерение да забавя темпото. „Все още обичам пътуванията, тези неща, това е страхотно“, казва той пред Fox 5 San Diego през август за настоящото турне на групата.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас