Кендрик Ламар превзема сцената на Супербоул през февруари 2025

Снимка: SUZANNE CORDEIRO/AFP/Getty Images

Кендрик Ламар превзема сцената на Супербоул през февруари 2025

Снимка: SUZANNE CORDEIRO/AFP/Getty Images
Сподели

Три години след като Кендрик Ламар участва като гост в изпълнението на д-р Дре , рапърът ще оглави свое собствено шоу на полувремето на Super Bowl LIX на 9-ти февруари 2025г.

„Рап музиката все още е най-въздействащият жанр към момента. И аз ще бъда там, за да напомня на света защо“, се казва в изявлението на Ламар.

„Те избраха правилния човек.“
Снимка: Courtesy of pgLang

Джей-Зи, чиято компания Roc Nation, е копродуцент на шоуто. Той добави в изявление: Кендрик Ламар е наистина артист и изпълнител, който се появява веднъж на поколение. Неговата дълбока любов към хип-хопа  са основата на артистичната му визия. Той има несравнимата способност да определя и влияе на културата в световен мащаб.

Творчеството му надхвърля границите на музиката, а въздействието му ще се усеща още дълги години.“
Снимка: SUZANNE CORDEIRO/AFP/Getty Images

Сет Дудовски, ръководител на отдел „Музика“ в NFL, добави в изявление: „Малко изпълнители са повлияли на музиката и обществото толкова силно, колкото Ламар. Неведнъж той е доказвал уникалната си способност да създава моменти, които

резонират, преосмислят и разклащат основите на хип-хопа.“

Ламар прекара голяма част от 2024 г. в разтърсващ конфликт с рапъра Дрейк, който роди нови класики като „Meet the Grahams“, „6:16 in LA“, „Euphoria“ и претендента за песен на лятото „Not Like Us“. До края на лятото битката до голяма степен утихна, като Rolling Stone обяви Ламар за победител. Изборът му за изпълнител на Супербоул само потвърждава това решение.

Super Bowl LIX ще се проведе в неделя, 9 февруари 2025 г., в Caesars Superdome в Ню Орлиънс. Това ще бъде осмата поредна игра на стадиона Big Easy, а предаването ще бъде излъчено по телевизия Fox.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас