Кевин Спейси ще плати 1 милион долара по делото за тормоз в „Къща от карти“

Снимка: imdb

Кевин Спейси ще плати 1 милион долара по делото за тормоз в „Къща от карти“

Снимка: imdb
Сподели

Кевин Спейси ще плати 1 милион долара на MRC, продуцентската компания, която стои зад сериала „Къща от карти“, за да уреди твърденията, че е упражнявал сексуален тормоз над млади мъже от екипа на сериала.

Спейси беше отстранен от последния сезон на сериала през 2017 г. Той беше изправен пред

съдебно решение за 31 млн. долара

по делото, след като арбитърът установи, че твърденията са достоверни и че MRC заслужава да възстанови разходите си за прекратяване на последния сезон и започване на работа отначало без него.

Спейси се съгласява да плати сумата от 1 милион долара в продължение на няколко години на вноски, равни на 10 % от дохода му след данъчно облагане.

През април 2022 г. MRC подава иск срещу застрахователната компания Fireman’s Fund и Lloyd’s of London с мотива, че отсъствието на Спейси от шоуто е покрито от техните застрахователни полици за актьорския състав. Продукциите сключват

застраховка на актьорския състав,

за да се защитят в случай, че ключов актьор се разболее твърде много, за да играе.

Снимка: Chicago Tribune

В този случай MRC отбелязва, че малко след като CNN и други медии съобщават за предполагаемото неправомерно поведение на Спейси, той се е регистрирал в Meadows – заведение в Аризона, което осигурява

лечение на сексуална зависимост.

Компанията твърди, че това се квалифицира като заболяване, което задейства правилата.

Съдът два пъти отхвърля застрахователния иск на MRC. В крайна сметка продуцентската копмания се съгласява да намали сумата, която Спейси дължи, от 36 милиона долара – включително начислените лихви – на 1 милион долара. В замяна на това Спейси се съгласи да даде

показания по застрахователното дело,

да бъде прегледан от лекари и да предостави медицинските си документи.

Продуцентската компания MRC и застрахователите от Fireman’s Fund & Lloyds спорят дали пристрастеността към секса на Спейси може да се счита за заболяване.

Отначало актьорът застана на страната на застрахователите, като заяви, че те не са длъжни да компенсират продуцентската компания заради освобождаването му от „Къща от карти“.

Но в края на миналата година

Спейси смени позицията си

и заяви, че при съдебен арбитраж ще свидетелства в полза на MRC. От Fireman’s Fund& Lloyds of London коментираха пред Variety, че искът на MRC „граничи с абсурда“. Казват още, че промяната в мнението на Спейси е „завъртане на 180 градуса“.

Спорът предстои да бъде разгледан на съдебна инстанция, а представянето на аргументите на двете страни започва още от следващата седмица.

Актуално

Избрано за вас