Процесът срещу Кевин Спейси влиза в две съдебни зали

Процесът срещу Кевин Спейси влиза в две съдебни зали

Сподели

Втора специална съдебна зала ще бъде използвана на 28 юни, когато процесът за предполагаеми сексуални престъпления срещу двукратния носител на „Оскар“ Кевин Спейси влиза в съда.

Отварянето на специална зала в лондонския Кралски съд се налага, за да може да побере всички акредитирани представители на заинтересованите страни и пресата.

В петък 63-годишният актьор не присъства на предварителното изслушване в Кралския съд в Ковънтри. А прокурорът Кристин Агню и защитникът Патрик Гибс се явиха чрез видеовръзка. Съдът беше уведомен, че преди изслушването съдия Уол е дал разрешение на Спейси да не присъства. Съдията съобщи, че за процеса в лондонския Кралски съд в Саутуърк ще бъде използвана втора специална съдебна зала.

Двукратният носител на „Оскар“ отрича всички обвинения срещу себе си.

Срещу Спейси има общо 12 обвинения, свързани с четирима мъже. Твърди се, че престъпленията са извършени в периода между 2001 и 2013 г.

През януари 63-годишният актьор пледира невинност по три обвинения в непристойно посегателство, три обвинения в сексуално насилие и едно обвинение в склоняване на лице към сексуални действия без негово съгласие, припомня БТА. Преди това той отхвърли четири обвинения в сексуално посегателство и едно обвинение в принуждаване на лице да извърши сексуални действия с проникване без негово съгласие.

Фотокредит: AP Photo / Alberto Pezzali

Кевин Спейси печели най-престижната награда в света на седмото изкуство два пъти – за най-добра поддържаща роля във филма „Обичайните заподозрени“ през 1995 г. и за най-добър актьор за „Американски прелести“ три години по-късно.

Той се снима и в „Къща от карти“, но бе уволнен от хитовия сериал заради обвиненията в сексуални посегателства.

През август миналата година Висшият съд на Лос Анджелис разпореди на Спейси и на продуцентските му компании да платят близо 31 милиона щатски долара. Сумата е обезщетение за загубите, претърпени от създателите на сериала „Къща от карти“ след уволнението му през 2017 г.

Фотокредит водеща снимка: Кевин Спейски напуска съда в Лондон през 2022 г. / SkyNews

Четете още:

Швейцария бойкотира турнето на Rammstein след обвиненията в насилие

Куба Гудинг Джуниър уреди дело за изнасилване преди гражданския процес

Реквизитор от „Откраднат живот“ за случая Вергов/Димитрова: „Колегите явно имат амнезия“

Актуално

Избрано за вас