Основателят на група Train Чарли Колин почина след фатално подхлъзване

Снимка: Chris McKay/MediaPunch/IPX/AP

Основателят на група Train Чарли Колин почина след фатално подхлъзване

Снимка: Chris McKay/MediaPunch/IPX/AP
Сподели

Чарли Колин, басист и основател на американската поп-рок група Train, известна най-вече с хитовете си „Drops of Jupiter“ и“ Meet Virginia“, почина на 58-годишна възраст.

Сестра му Каролин Стивънс потвърди смъртта на брат си пред Associated Press. Той е починал, след като се е

подхлъзнал и паднал под душа,

докато се е грижел за къщата на свой приятел в Брюксел, Белгия, съобщи сайтът за знаменитости TMZ.com.

Колин е израснал в Калифорния и Вирджиния. След колежа той свири в група Apostles заедно с китариста Джими Стафорд и певеца Роб Хочкис. В крайна сметка групата се разпада.

В крайна сметка и тримата ѝ членове се преместват в Сан Франциско, където в началото на 90-те години се сформира групата Train с певеца Пат Монахан. Колин привлича и барабаниста Скот Ъндърууд към групата.

Като един от основателите на Train,

Колин свири в първите три албума на групата –

самостоятелния албум от 1998 г., Drops of Jupiter от 2001 г. и My Private Nation от 2003 г. Последните два албума достигат върхова позиция № 6 в класацията на Billboard 200.

„Meet Virginia“ от дебютния албум на Train пробива в топ 20 на Billboard Hot 100. Drops of Jupiter обаче затвърждава успеха на групата.

Колин напуска Train през 2003 г. поради злоупотреба с наркотици.

Чарли е един невероятен басист, но той изпитваше голяма болка. Начинът, по който се справяше с нея, беше много болезнен за всички останали около него“, казва Монахан пред NBC Сан Диего.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас