Запомнящото се селфи на Елън от „Оскарите“ става на 10 години

Снимка: Getty Images

Запомнящото се селфи на Елън от „Оскарите“ става на 10 години

Снимка: Getty Images
Сподели

Изминаха 10 години, откакто Елън Дедженеръс срина X (тогава все още Twitter), публикувайки емблематично селфи с актьори от А-листата по време на церемонията по раздаването на „Оскарите“ през 2014 г.

Дедженеръс успя да вкара в кадъра Мерил Стрийп, Брадли Купър, Джаред Лето, Анджелина Джоли, Брад Пит, Джулия Робъртс, Дженифър Лорънс, Кевин Спейси, Лупита Нионго и Чанинг Тейтъм.

Връщането към този момент и известните лица в него е

капсула на времето.

Някои от заснетите продължават да работят в сферата. За други – като Спейси, който беше уволнен от „Къща от карти“ през 2018 г. в разгара на движението #MeToo, след като беше изправен пред обвинения в сексуално насилие – нещата със сигурност са се променили.

Купър се превърна в основен участник в „Оскарите“ след номинацията си за поддържащ актьор през 2014 г. за „Американска хватка“. Десетилетие по-късно той е спечелил двуцифрен брой номинации за „Оскар“ и ще се завърне на церемонията по връчването на наградите тази година като

номиниран за „Маестрото“.

Филмът е режисиран и продуциран от него. Освен това, изпълнява главната роля.

Лорънс също е номинирана за изпълнението си в „Американска хватка“. На следващата година тя спечели още една номинация за изпълнението си в „Джой“ и оттогава всяка година участва във филм.

През същата година Лето печели „Оскар“ за „Клубът на купувачите от Далас“, а Нионго за „12 години в робство“. Оттогава Лето взима участие в различни блокбъстъри и минисериала „WeCrashed“ от 2022 г. Изявява се и в рок групата си 30 Seconds to Mars.

Снимка: Warner Bros.

По това време Дедженеръс все още води дългогодишното си дневно токшоу „Шоуто на Елън Дедженеръс“, чийто

последен епизод беше излъчен през 2022 г. след 19 години.

По време на селфито Джоли и Пит все още бяха двойка. Те се ожениха през същата година с интимна церемония в замъка си във Франция, но оттогава са разведени и са в разгара на различни съдебни битки. През 2020 г. Пит спечели „Оскар“ за поддържаща мъжка роля за филма „Имало едно време в Холивуд“.

През 2014 г. Мерил Стрийп счупи собствения си рекорд, когато

получи 18-ата си номинация за „Оскар“

за филма „У дома през август“. Този рекорд се превърна в повод Елън да се обърна към Стрийп с молба да ѝ помогне да „счупи още един рекорд“ за най-много ретуитове, предизвикани от епичното селфи.

Стрийп губи от Кейт Бланшет тази година, но селфито генерира 2,7 милиона ретуитвания и два милиона харесвания и досега остава една от най-звездните снимки в попкултурата.

Актуално

Избрано за вас