От екрана към реалността: Звездни двойки, които се влюбиха на снимачната площадка

Снимки: Getty Images

От екрана към реалността: Звездни двойки, които се влюбиха на снимачната площадка

Снимки: Getty Images
Сподели

Някои романтични сцени изглеждат толкова автентични, че не можете да не се запитате дали химията между актьорите е само на екрана. Често партньорите пред обектива не само се влюбват, но и създават красиви любовни истории. Те понякога завършват с щастлив край, а понякога и с раздяла.

Звездните двойки, които прекарват месеци заедно на снимачната площадка и след това преминават през дълги рекламни турнета, имат достатъчно време да се опознаят и да открият много неща един за друг. Някои от тези филми бързо преминават в забвение, но любовните истории между звездите остават вечно запечатани. Арт Портал подбра някои от най-забележителните любовни истории на екрана през последните години.

Зендая и Том Холанд
Снимка: Columbia Pictures/Marvel

Носителката на награда „Еми“ Зендая и английският актьор и танцьор Том Холанд са сред най-любимите холивудски двойки на поколението Z. През 2016 г. те бяха избрани за новите главни герои във франчайза за Спайдърмен. Двамата бързо се сближиха и дори се шегуваха с разпространените в социалните мрежи слухове за евентуална романтична връзка. Но през юли 2021 г., няколко месеца преди премиерата на „Спайдър-мен: Без път към дома“, се появиха снимки на Зендая и Том, на които се целуват в Лос Анджелис.

„Една от отрицателните страни на това да си знаменитост е, че вече не можеш да запазия личния си живот в тайна“,

каза Том Холанд за снимките в интервю за американско списание GQ.

Снимка: Fotonoticias/FilmMagic

Оттогава двамата актьори остават много дискретни относно връзката си и избягват да се появяват заедно на червения килим. Въпреки това, Холанд и Зендая са сред най-популярните двойки в TikTok, като хаштагът за тях, #Tomdaya, има над 3,6 милиарда гледания.

Сгодени ли са двамата? Този въпрос вълнува феновете им от няколко години. Те дори създадоха AI снимка, която разпространиха в социалните мрежи, показваща как Том предлага брак на Зендая. Освен това, съществуват множество спекулации и коментари, включително и фактът, че пръстенът с техните инициали, който носи Зендая, се счита за годежен.

Пенелопе Крус и Хавиер Бардем
Снимка: БНТ

Носителите на „Оскар“ се срещат за първи път през 1992 г. на снимачната площадка на испанската романтична трагикомедия „Шунка Шунка“, но романcът им започва едва след снимките на „Вики Кристина Барселона“ през недалечната 2008 г. След като две години пазят връзката си в тайна, те се женят през 2010 г. Малко след това се раждат и двете им деца – син Лео и дъщеря Луна. През изминалите 26 години те се снимат заедно в девет филма, като последните от тях са биографичният филм за Пабло Ескобар „Ескобар“ (2017) и психологическият трилър „Всички знаят“ (2018).

Снимка: Mike Coppola/Getty

Пенелопе Крус споделя през 2018 г. пред Le Parisien:

„Ние сме като двама колеги от офиса, които живеят заедно и се прибират вкъщи,
за да обсъждат работата си през деня. От друга страна, се стараем да не включваме героите си в разговорите си. За да водиш нормален живот, трябва да оставиш персонажите настрана.” 
Те не са тийн идоли, но са пример за силна и здрава връзка — от онези любовни истории, за които не са нужни много думи, защото любовта им се усеща от километри. Ако направят биографичен филм за тях, той със сигурност ще бъде успешен, особено ако разкрият рецептата за техния дълготраен брак. Би било страхотно, нали?
Дженифър Лопес и Бен Афлек
Снимка: Columbia/Revolution Studios/Koba

По-известни като „Бенифър“, Дженифър Лопес и Бен Афлек бяха една от супердвойките в Холивуд в началото на 2000-те години. Последните години също отново привлякоха вниманието. Те се запознават на снимачната площадка на романтичната комедия Трудна свалка през 2003 г. Там започва тяхната бурна любов, който им носи безкраен медиен шум. Двойката се сгодява само година след това и двамата работят заедно по филма „Баща и дъщеря“. След около 18 месеца обаче под светлините на таблоидите, те отменят сватбата си и се разделят.

Снимка: Christopher Polk/Golden Globes 2024/Getty
Двамата възобновяват връзката си почти две десетилетия след първата си среща и се женят. След две години брак, преди няколко дни, американската актриса и певица, подава молба за развод във Върховния съд на окръг Лос Анджелис.
Много от феновете се зарадваха, а други категорично не разбираха техния повторен съюз. Една от тях беше и холивудската легенда Джейн Фонда, която изразява своите съмнения в музикалния документален филм „The Greatest Love Story Never Told“ на Дженифър Лопес и Бен Афлек, чиято премиера беше през 2024 г.: „Надявам се да бъркам, но имам чувството,
че сякаш се опитвате да докажате нещо един на друг, вместо просто да го изживеете.
Знаеш ли, че всяка друга снимка е как двамата се целувате и прегръщате.“ Следейки събитията, може би тя се оказа права, кой знае?
Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс
Снимка: Courtesy Warner Bros

През юли 2010 г. Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс се запознават на снимачната площадка на филма „Зеленият фенер“. По това време Рейнолдс е все още женен за Скарлет Йохансон, а Лайвли е във връзка с Пен Баджли, нейния колега от сериала „Сплетница“. В края на същата година и двамата прекратяват своите връзки, което подхранва слуховете за евентуална романтична връзка между тях. Само година по-късно, през септември 2012 г., двойката се жени на тайна церемония, на която присъстват само близки приятели и роднини.

Известни със своето желание да запазят личния си живот далеч от медийния фокус, Блейк и Райън рядко се появяват заедно на събития. Първата им официална поява като семейна двойка на червения килим е цели две години след сватбата им, на събитието Met Gala.

Снимка: Getty Images

Семейството им бързо се разраства. Те посрещат първата си дъщеря през 2014 г., последвана от още две деца през 2016 и 2019 г. През 2023 г. двойката обявява раждането на четвъртото си дете – техния син – Олин.

Блейк и Райън са известни не само с актьорските си таланти, но и с изключителното си чувство за хумор. Те редовно се дразнят един друг по забавен начин в социалните мрежи, споделяйки грозни снимки, смешни пожелания за рождени дни и други шеги.

Семейство Рейнолдс е едно от най-обичаните и успешни в Холивуд. В момента и двамата контролират боксофиса с успешните си филми, като се очаква „Никога повече“ и „Дедпул срещу Върколака“ да станат най-гледаните продукции за това лято.

Рейчъл МакАдамс и Райън Гослинг
Снимка: Melissa Moseley/New Line/Kobal/Shutterstock

Можем да кажем, че една от най-запомнящите се любовни истории, произлезли от филмовите партньорства, е тази на Рейчъл МакАдамс и Райън Гослинг в култовия филм „Тетрадката“ от 2004 г.

В началото на снимките двойката имала сериозни артистични различия. Райън дори искал да уволнят Рейчъл. Режисьорът Ник Касаветис разкрива пред VH1: „Те наистина не се разбираха един ден на снимачната площадка. Райън дойде при мен, докато 150 души стояха на тази голяма сцена, и каза: „Ник, ела тук“. Той посочи Рейчъл и каза: „Би ли я извел оттук и довел друга актриса, която да чете пред камерата с мен?“ Аз бях шокиран и го попитах: „Какво?“ Той продължи:

„Не мога да го направя с нея, просто не получавам нищо от това.’“
Снимка: Getty Images

След кратка пауза на снимките обаче нещата се променят и изведнъж започват да прехвърчат стрели между тях. Те потвърждават слуховете за техните отношения, като пресъздават известната сцена с целувката от „Тетрадката“ на сцената на филмовите награди на MTV през 2005 г.

Две години по-късно обаче те решават да сложат край на отношенията си.

„Когато в една връзка и двамата души са в шоубизнеса, това е твърде много шоубизнес.

Отнема цялата светлина, така че нищо друго не може да расте.“ Днес двамата имат успешни кариери в Холивуд и са запазили добри отношения. Ако все още не сте гледали екшъна „Каскадьорът“, не пропускайте шанса да се запознаете с новите приключения на Райън Гослинг и да научите повече за тях в ревюто на Арт Портал ТУК.

Асен Блатечки и Диляна Попова 
Снимка: “Стъклен дом“

От Холивуд се връщаме на българската снимачна площадка, където през 2010 година пламва една голяма, но забранена любов между манекенката Диляна Попова и актьора Асен Блатечки, започнала по време на снимките на „Стъклен дом“. Всички помним химията между лошото момче Петър „Чарли“ Атанасов и Албена, сестрата на Боряна Касабова, и лекотата, с която си партнираха. Напомняха ни дори малко на Анджелина Джоли и Брад Пит от „Мистър и мисис Смит“. Случайно или не, и те също се влюбват под светлината на прожектора. Пламналите искри между Диляна и Асен били разкрити от медиите малко след края на снимките, но те отказали да коментират отношенията си. Няколко години по-късно, двамата имат син на име Борил. Въпреки това, те никога не официализират отношенията си, тъй като Асен Блатечки е женен и има дъщеря от брака си.

Снимка: Останалото е пепел / The Rest is Ash/Facebook

В драмата „Останалото е пепел“ през 2020 година двамата отново се събират. Този път на големия екран, за да изиграят ролите на дипломата Атанас Буров, една от най-влиятелните фигури в родния политически живот в началото на ХХ век, и неговата асистентка Мария. Малко преди премиерата на филма, пред Нова телевизия Диляна Попова потвърждава връзката си с Асен Блатечки. По този начин опровергава всички слухове за тяхната раздяла през последните години. В момента не знаем дали са заедно или не, но това не е толкова важно, защото продължават да ни изненадват с техните безброй таланти.

Тази есен ще можем да видим Диляна Попова като водеща на най-новото предаване по БТВ „Островът на 100-те гривни”, а за всички българи в САЩ и Канада, Асен Блатечки ще пристигне зад океана. Той ще представи криминалната комедия на Орлин Дяков „Джанго и Макс“, заедно с актьора Николай Урумов.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас